Κοινωνία

Βόλος: Είχαν τον γιο τους δεμένο στην αυλή με αλυσίδα 15 μέτρων

Συγκλονίζει η υπόθεση για την απάνθρωπη μεταχείριση ενός 55χρονου με ψυχολογικά προβλήματα, στον οικισμό του Αλιβερίου στον  Βόλο. Οι γονείς του τον είχαν δεμένο στην αυλή με αλυσίδα 15 μέτρων, ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα.

Η υπόθεση, που φέρνει στην επιφάνεια και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης δομών για ψυχικά ασθενείς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι γονείς του 55χρονου, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γονείς υποστήριξαν ότι τον είχαν δεμένο στην αυλή γιατί ήταν επιθετικός και δήλωσαν ότι φοβόντουσαν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr.

Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο άνδρας (δεμένος με αλυσίδα να μένει σε παράγκα και όταν δεν έχει καλό καιρό να μπαίνει στο σπίτι), και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του 55χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικές περιγραφές

Στην κατάθεσή τους, ο γαμπρός και ο ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Ήδη τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ενήλικες.

Η μητέρα του μεσήλικα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες, λέγοντας πως ο γιος τους λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα, ενώ και η κατάστασή του είναι τέτοια που τις φυσικές του ανάγκες τις κάνει πάνω του.
Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα και ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να ασχοληθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες»

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, τόνισε ότι οι γονείς σημείωναν ότι το παιδί τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...