Κοινωνία

Πατούλης για Παγκόσμια ημέρα ζώων: «Τα ζώα έχουν ανάγκη την προστασία μας»

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής 

  «Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας. Δεν έχουν φωνή και είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού να σεβόμαστε τη ζωή τους. Η εγκατάλειψη πρέπει να θεωρείται αξιόποινη πράξη», υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα ζώων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει τη σημασία που έχει για την προστασία των ζώων η παγκόσμια αυτή η μέρα. Σημειώνει ότι η κλιματική κρίση και η καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγεί σε γενοκτονία ζωικών ειδών. Λόγος για τον οποίον επιτάσσεται επιστράτευση όλων των δομών της διοίκησης, ώστε μέσα από μία δημιουργική συνεργασία, να εξασφαλιστεί ο σεβασμός στα ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην Περιφέρεια Αττικής η προστασία των ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με συγκεκριμένες δράσεις και έργα», τονίζει ο ίδιος, απαριθμώντας δράσεις και ενέργειες προς όφελος τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κατά την περίοδο της πανδημίας και των πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδοτούμε δράσεις που σχετίζονται με την περίθαλψη και των φροντίδα τους. Συνεργαζόμαστε στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ευελπιστούμε στην εφαρμογή ενός θεσμικού πλαισίου που θα βάζει τέλος στην ύπαρξη αδέσποτων και στην κακομεταχείρισή τους. Κανένα ζώο δεν πρέπει να έρχεται αντιμέτωπο με απάνθρωπη συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ