Κοινωνία

Ορεστιάδα: Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε θα ξεκινήσει άμεσα έργα επέκτασης στο ΚΥΤ Φυλακίου

Εντελώς ξαφνικά αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε που ανακηρύχθηκε ανάδοχος αντί 23 εκατ. ευρώ, τα έργα επέκτασης του ΚΤΥ Φυλακίου στην έκταση των 33,5 στρεμμάτων που έχει ήδη ενοικιαστεί για 10 χρόνια (5+5) από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του Evros-news.gr και η τακτική αυτή επιλέχθηκε από το αρμόδιο υπουργείο του Νότη Μηταράκη σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να αποφευχθούν στον χώρο έξω από τα ΚΥΤ αι ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όσων αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου. Όπως γίνεται αντιληπτό, πότε ακριβώς θα συμβεί κάτι τέτοιο κρατείται ως “επτασφράγιστο μυστικό” τόσο από το υπουργείο Μηταράκη, όσο και τους συνεργάτες του. Αν και πιστεύουν ότι οι αντιδράσεις έχουν ατονήσει πλέον σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή της Ορεστιάδας, αφού κανένας πλέον δεν συζητάει για την επέκταση σε χώρους του ΚΥΤ και την αύξηση σε χωρητικότητα λαθρομεταναστών του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, δεν μπορούν να μην σκέφτονται ότι υπάρχουν κάποιοι που θα αντιταχθούν. Είτε άμεσα κάτοικοι του χωριού Φυλάκιο, είτε άλλοι από την Ορεστιάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα έχει εντελώς φύγει από την επικαιρότητα και δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις 14 Σεπτεμβρίου κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός για όλες συνολικά τις δομές στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αντί 132 εκατ. ευρώ, από τα οποία το ΚΥΤ Φυλακίου θα κοστίσει 23 εκατ. ευρώ, ξαφνικά αντί το πρόβλημα να συζητιέται, μας προέκυψαν οι “αυτονομιστές” του βορείου Έβρου. Όλα αυτά παρακολουθούνται στενά από το αρμόδιο υπουργείο, που βρίσκεται σε συνεννόηση με την κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου… εν μία νυκτί που λέμε χαρακτηριστικά, να εμφανιστούν τα μηχανήματα και να ξεκινήσουν εργασίες.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μπορεί να δηλώσει… ότι θα υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις και σύγκρουση με την Κυβέρνηση, αλλά ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει αυτά και φυσικά κανένας πλέον δεν τον εμπιστεύεται, με βάση τις ενέργειες και την στάση του επί έναν και πλέον χρόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα… ευνουχίστηκε αρχικά, απαξιώθηκε και υποβαθμίστηκε με δική του κύρια ευθύνη και τελικά διαλύθηκε, η… περιβόητη Επιτροπή των 29 Προέδρων Κοινοτήτων δεν υπάρχει επίσης πουθενά, οπότε καλύτερες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να έχουν απέναντι τους τόσο αυτή η “πολιτική ποντικομαμή”, ο κουτοπόνηρος Νότης Μηταράκης, όσο και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ