Πολιτική

''Χαρτζιλίκι'' στους μετανάστες από την κυβέρνηση

Το "πρόγραμμα παροχής οικονομικού βοηθήματος ως υλική συνθήκη υποδοχής σε αιτούντες διεθνή προστασία" που υλοποιείται από το 2017, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με απευθείας έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλαμβάνει από 1η Οκτωβρίου 2021, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ενώ παρέχεται στα πλαίσια των υποχρεώσεων της χώρας  σύμφωνα με την Οδηγία 2013/33 ΕΕ σχετικά με τις" απαιτήσεις για την υποδοχή αιτούντων διεθνή προστασία". 

Με αυτή τη μετάβαση και σε συνδυασμό με την ανάληψη υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος ΕΣΤΙΑ που ανέλαβε το Υπουργείο από τον Σεπτέμβριο του 2020 (ESTIA II και κατόπιν ESTIA 2021) καλύπτονται οι σχετικές υποχρεώσεις της χώρας για παροχή υλικών συνθηκών στους αιτούντες άσυλο. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχαριστεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την ως τώρα συνεργασία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση. 

Η μετάβαση των σχετικών προγραμμάτων από τους διεθνείς οργανισμούς στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  αποτελεί σημαντικό βήμα και εντάσσεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για πλήρη ανάκτηση του ελέγχου στο Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...