Κοινωνία

Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων από τη Βουλγαρία

Αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό και βρήκαν τις ποσότητες - Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται σε περισσότερα από 30.000 ευρώ

Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων από τη Βουλγαρία εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Κομοτηνής, που εντόπισαν ένα φορτηγό ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου το οποίο μετέφερε τεράστια ποσότητα βενζίνης που θα κατέληγε στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Παρασκευής το φορτηγό να κινείται στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής– Ξάνθης με επιβάτες δύο αλλοδαπούς και το σταμάτησαν για να κάνουν έλεγχο. Ανάμεσα στο νόμιμο εμπόρευμα με σιτηρά που ήταν φορτωμένο στο ρυμουλκούμενο, βρήκαν κρυμμένες 30 πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν συνολικά 30 τόνους βενζίνης, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί!

Οι αλλοδαποί, που σκόπευαν να πουλήσουν τα λαθραία καύσιμα σε πρατήρια στην ελληνική επικράτεια, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ το φορτηγό και το ρυμουλκούμενο κατασχέθηκαν. Οι φόροι και δασμοί που δεν θα εισέπραττε το δημόσιο από τη λαθραία βενζίνη, υπολογίζονται σε πάνω από 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ