Κοινωνία

Κάλυμνος: Αρχαιοκάπηλος μετέτρεψε την επιχείρησή του σε μικρό μουσείο

Έχουν σταλεί για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η χρονολόγηση, η προέλευση και η αξία τους

Κυριολεκτικά... πλιάτσικο στα ναυάγια αρχαίων πλοίων στα ανοιχτά της Καλύμνου φαίνεται ότι είχε κάνει ένας κάτοικος του νησιού, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μετατρέψει την επιχείρησή του σε μικρό μουσείο με τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα που είχε ανασύρει από τον βυθό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπειτα από στοιχεία που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έρευνα στην επιχείρηση που λειτουργούσε ο ύποπτος και βρήκαν «στολισμένα» σε διάφορα σημεία ένα αρχαίο λίθινο τριβείο, τρεις αρχαίους πήλινους αμφορείς, 32 τμήματα και τέσσερις λαβές αρχαίων αμφορέων διαφόρων διαστάσεων και έξι τμήματα πήλινων αγγείων.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν, καθώς ελέγχθηκαν από αρχαιολόγο που πιστοποίησε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και θα εξεταστούν για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η προέλευση και η αξία τους. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...