Κοινωνία

Καλάβρυτα 1943: Δείτε το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας

Μετά από πολλές δεκαετίες η Ελλάδα αρχίζει να μοιράζεται τις μαύρες μέρες της κατοχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου από τις ναζιστικές δυνάμεις. Η ταινία είναι για ένα από τα χειρότερα περιστατικά της κατοχής 1941-1944, αυτό της Σφαγής των Καλαβρύτων. 

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας. Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος Σενάριο: Δημήτριος Κατσαντώνης.

Στην ταινία «Καλάβρυτα 1943» πρωταγωνιστεί ο διάσημος Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, ο οποίος υποδύεται τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. «Έχω ζήσει με αυτές τις μνήμες για τόσο καιρό που έχουν γίνει οι πληγές μου», ακούγεται να λέει στο τρέιλερ ο χαρακτήρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ