Κοινωνία

Κρήτη: Η μνήμη της γιαγιάς φώτισε την άγρια ληστεία – Ο σκοτεινός ρόλος του γείτονα που καταδικάστηκε

Τέσσερις κάθισαν στο εδώλιο, τρεις καταδικάστηκαν και δύο οδηγήθηκαν στη φυλακή για την υπόθεση της ληστείας σε βάρος 80χρονης στην περιοχή της Χερσονήσου. Μεταξύ των καταδικασθέντων και ο 52χρονος γείτονας της ηλικιωμένης, ο οποίος φέρεται να είχε το ρόλο του ηθικού αυτουργού. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά την κομβική πληροφορία που είχε δώσει τότε η γιαγιά στους αστυνομικούς.

Η 80χρονη είπε στην Αστυνομία ότι ο 52χρονος γείτονας προσφέρθηκε να τής φτιάξει μία σπασμένη γλάστρα, την οποία η ηλικιωμένη τοποθετούσε στην είσοδο του σπιτιού της για να μην παρκάρουν. Όταν έφτιαξε την γλάστρα, ο γείτονας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για να πλύνει τα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουαλέτα ήταν εξωτερικά της κύριας οικίας και έτσι στην συνέχεια ο 52χρονος ζήτησε από την γιαγιά να δει και το υπόλοιπο σπίτι. «Σας το αναφέρω διότι μου έκανε εντύπωση και σκεπτόμενη αυτές τις ημέρες κάποια περίεργη κίνηση, μού ήρθε στο μυαλό. Συγκεκριμένα με ρώτησε πού είναι οι διακόπτες των φώτων του σπιτιού μου όταν μπήκε μέσα. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση, απλά σάς το αναφέρω» είχε πει στην συμπληρωματική κατάθεση.

Οι ληστές είχαν φιμώσει την ηλικιωμένη και τής έσφιξαν το λαιμό, όπως είχε περιγράψει. Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καταδίκασε  σε 8 έτη και 2 μήνες για τη ληστεία και κάποιες κλοπές.

Οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Στην φυλακή οδηγείται και ένας ακόμα συμπατριώτης του ως φυσικός αυτουργός, με κάθειρξη 7 ετών. Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στον τρίτο, ωστόσο αυτός πήρε ανασταλτικό στην έφεση, ενώ ο τέταρτος εμπλεκόμενος αθωώθηκε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ