Κοινωνία

Ανατριχιάζει η περιγραφή ομογενούς που έχασε τον αδερφό της την 11η Σεπτέμβριου

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη, και οι μνήμες από την μέρα που «άλλαξε τον κόσμο» παραμένουν νωπές.

Μια ελληνομερικανίδα ομογενής, η Ανθούλα Κατσιματίδη, έχασε τον αδερφό της εκείνη την μέρα. Μιλώντας στο Χαμογέλα και Πάλι, αποκαλύπτει όσα βίωσε.

«Όταν έπεσε το πρώτο κτίριο και μετά το δεύτερο κτίριο έλιωσα από την στεναχώρια μου, για τους ανθρώπους, για την πόλη μου, για την Αμερική. Είχαμε μια ελπίδα ότι ο Γιάννης μου αποκλείεται να μην έχει ξεφύγει. Πιστεύαμε ότι γλίτωσε και έρχεται σπίτι. Δυστυχώς δεν γύρισε. Ένα μήνα περιμέναμε. Βάζαμε αφίσες στους δρόμους του Μανχάταν με την φωτογραφία του Γιάννη. Ελπίζαμε ότι κάποιος θα τον έχει δει» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αδερφός της, ο Γιάννης, εργαζόταν στον 140ο όροφο του πρώτου κτιρίου που χτυπήθηκε. Ήταν τότε 31 ετών. «Μου λείπει το χιούμορ του Γιάννη. Ενάμιση χρόνο πριν χάσαμε τον μικρότερο αδερφό μας. Αυτοκτόνησε» τόνισε η τραγική αδερφή.

«Κάθε φορά που πηγαίνω στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου δακρύζω αλλά πάντα φεύγω με μια γαλήνη» υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...