Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κομοτηνή: Αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενους νοσοκομείου

Πενήντα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» τέθηκαν από χθες σε αναστολή εργασίας σε σύνολο 582 εργαζομένων. Ανάμεσά τους πέντε (4) γιατροί και είκοσι πέντε (25) νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Από το ertnews.gr

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής, του κου Γιώργου Πατλάκα το 92% του υγειονομικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι και το υπόλοιπο 8% είναι ανεμβολίαστοι. «Είναι ένα θέμα, δεν έπρεπε να φτάσουμε εκεί» δήλωσε ο κος Πατλάκας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» προσθέτοντας «έπρεπε, όμως, να εμβολιαστούν γιατί δεν είναι σωστό να λένε: «Ναι, στον εμβολιασμό όχι στην υποχρεωτικότητα γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε το καθήκον μας, όπως πρέπει γιατί εξετάζουμε ασθενείς και δεν θα πρέπει να τους μεταδίδουμε την ασθένεια» ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να εξευρεθεί άλλη λύση; Απάντησε: «Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αλλά στο τέλος –τέλος έπρεπε να ισχύει η καθολικότητα του εμβολιασμού. Λύσεις πολλές μπορεί να προτείνει κάποιος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει ότι θα έπρεπε 100% να είναι εμβολιασμένοι».
Το ποσοστό 92% των εμβολιασμένων δεν λειτουργεί ως «ασπίδα»; ρωτήσαμε τον κο Πατλάκα για να απαντήσει:» Όχι σε κλειστούς χώρους» προσθέτοντας ότι το τείχος ανοσίας έχει την έννοια ότι θα πρέπει ο ιός να βρίσκει αυτό το τείχος της ανοσίας σε μεγάλους χώρους για να μπορεί σιγά – σιγά να εξαφανιστεί. «Δεν μπορεί να υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα γιατί θα κολλήσουν κι άλλους έχει συμβεί σε άλλα Νοσοκομεία να εισάγονται για άλλη ασθένεια και να κολλούν Covid».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι: «Κανείς δεν ήθελε την αποχώρηση των συναδέλφων, αυτά τα δύο χρόνια δούλεψαν, αγωνίστηκαν με τον ιό, πέθαναν κάποιοι, προφανώς είναι μια τιμωρία πολύ αυστηρή και θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση¨, αλλά θα έπρεπε να το δουν πιο ψύχραιμα το θέμα και να εμβολιαστούν δεν μπορούν μέσα στα Νοσοκομεία να είναι τόσοι πολλοί ανεμβολίαστοι».

Όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρησή τους στην ίδια τη λειτουργία του Νοσοκομείου ο κος Πατλάκας τόνισε: «Το Νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας. Θα βρεθούν άτομα και με ενισχύσεις από τα Κέντρα Υγείας και τα Εμβολιαστικά Κέντρα, το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με ασφάλεια, αλλά προφανώς είναι κρίμα να χάσει τόσα άτομα».

GALLERY

Ο κος Γιώργος Πατλάκας
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...