Κοινωνία

Σύνταγμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της επικουρικής ασφάλισης

Η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία, καθώς και πολιτικές οργανώσεις, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την επικουρική ασφάλιση. 

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Η επικουρική ασφάλιση για μας πρέπει να είναι δημόσια, υποχρεωτική, καθολική και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα  και οι αποφάσεις του ΣτΕ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε από την πλευρά του ότι «η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος».

Και προσέθεσε: «Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση». 

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε, επίσης, «απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης