Κοινωνία

Πέλλα: Χειροπέδες σε 54χρονο για αρχαιοκαπηλία

Στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αριδαία εντοπίστηκαν 33 νομίσματα, ένα δαχτυλίδι, ένας κρίκος, ένα κουμπί, ένα μεταλλικό κόσμημα και τμήματα χαντρών

Νομίσματα και άλλα αντικείμενα διάφορων ιστορικών περιόδων βρέθηκαν στην κατοχή πενηντατετράχρονου, που συνελήφθη σε περιοχή της Αριδαίας, στην Πέλλα.

Τα αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκαν στο σπίτι του και, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έκανε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για 33 νομίσματα, ένα δαχτυλίδι, έναν κρίκο, ένα κουμπί, ένα μεταλλικό κόσμημα και τμήματα χαντρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας ερευνούν τον τρόπο απόκτησής τους και εξετάζουν αν είναι προϊόν παράνομης ανασκαφής, εκδοχή που φαίνεται να ενισχύεται από το γεγονός ότι στην κατοχή του άντρα βρέθηκε ανιχνευτής μετάλλων.

Σε βάρος του πενηντατετράχρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ