Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Με... καρτελάκια οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ – Κανονικά οι ανεμβολίαστοι στο Γεννηματάς

Με ειδικό πορτοκαλί καρτελάκι εισέρχονται το πρωί οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ξεχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους, που υποχρεούνται από σήμερα σε αναστολή εργασίας.

Το πρωινό της Τετάρτης περικλείεται από το μούδιασμα για εκείνους που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη θέση τους στις δομές της υγείας όλης της χώρας. Στο ΑΧΕΠΑ, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν από την πύλη του νοσοκομείου και ενώ τους απαγορεύτηκε στην αρχή, εν συνεχεία τους επετράπη κανονικά η είσοδος μέσα στο κτήριο, χωρίς ωστόσο να ασκούν τα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, σε δηλώσεις της τόνισε ότι «σήμερα βλέπετε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με συναδέλφους που ήταν στην πρώτη γραμμή να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα επειδή είναι αν εμβολίαστοι. Εμείς ως υγειονομικό κίνημα είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποχρεωτικότητα, δεν μπορούμε να δεχτούμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.»

Κανονικά οι ανεμβολίαστοι στο Γεννηματάς

Κανονικά στη δουλειά τους προσήλθαν σήμερα το πρωί ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρο Κετικίδη, το τμήμα προσωπικού ενημέρωσε ότι «δεν βγαίνουν οι βάρδιες και χρειαζόμαστε άτομα».

Με απρόοπτα ξεκίνησε η πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου για αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, καθώς στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε ότι ανεμβολιαστοι εργαζόμενοι σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, μπήκαν στα τμήματα τους, ενώ τόνισε ότι κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από χθες το βράδυ οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς δεν… βγαίνει το πρόγραμμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν υπάρχει αναστολή, στα προγράμματα εμφανίζονται τα ονόματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο Διοικητής μας είπε ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμενοι δεν θα δουλέψουν, θα πάρουν ένα χαρτί από το τμήμα προσωπικού, όμως ούτε αυτοί ξέρουν κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματά».

Και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτό, ο διοικητής μας είπε ότι ακόμη και σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν -ενώ από σήμερα ισχύει ο νόμος της κυβέρνησης-, ότι όποιος κάνει μονοδοσικό, έρχεται μετά από 14 ημέρες, ενώ όποιος κάνει τα άλλα μετά από 1,5 μήνα άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε». Σημειωτέον, όπως επισήμανε στο thesstoday.gr, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, στο «Γεννηματάς» δεν έχουν εμβολιαστεί περίπου 60-70 εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ