Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Πασάς στα Γιάννενα" η Αμάλ-Περατζάδα με..."νταούλια και βιολιά" για την μουσουλμάνα κούκλα

Σε αντίθεση με τα Μετέωρα, όπως είχαμε αναφέρει και σε άρθρο μας, που έκλεισαν τις πόρτες τους στο καλλιτεχνικό δρώμενο, κάνοντας λόγο για «μουσουλμάνα κούκλα» και για «ισλαμικό ομοίωμα» που λειτουργεί ως «δόλωμα» των ΜΚΟ με σκοτεινά κίνητρα, στα Γιάννενα η υποδοχή ήταν θερμή και εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην παραλίμνια περιοχή για την προϋπαντήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσά τους και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, που αφού πρώτα υποδέχθηκαν την εντυπωσιακή μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα στο camp του Κατσικά, στη συνέχεια τη συνόδευσαν, με τη συμμετοχή παραδοσιακών μουσικών, από το Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr. ΄

 

https://twitter.com/i/status/1431965566483456001

 

Η....αθώα «βόλτα» μιας μικρής μουσουλμάνας προσφυγοπούλας με το όνομα Αμάλ, που αναπαριστάνεται από μια κούκλα – μαριονέτα ύψους 3,5 μ., και υποτίθεται επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα έχει εκθέσει την κυβέρνηση αφού σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, όπως είχαμε πάλι αναφέρει σε άρθρο μας.

Η Αμάλ συνάντησε αντίσταση πρώτα στα Άγια Μετέωρα! Η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων συνεπικουρούμενη και από τοπικούς φορείς όπως ο Σύλλογος "ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ", είπε ένα ηχηρότατο ΟΧΙ στα σχέδια όσων πλασάρουν τέτοιες φιέστες, την στιγμή μάλιστα που μόλις προ λίγων ημερών απαγορεύτηκαν οι λιτανείες με πρόσχημα τον κορονοϊό! 

Στους "Φαρισαίους" εξουσιαστές τόσο η Μητρόπολη όσο και ο Σύλλογος απέστειλε επιστολές και ανακοινώσεις.

Την επόμενη μέρα απεστάλη στον Δήμο Μετεώρων το πρώτο επίσημο έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιείται το πέρασμα της μαριονέτας από το Καστράκι και την Καλαμπάκα στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των διοργανωτών, κάτι που αναφέραμε εξίσου σε πρόσφατο άρθρο μας.

«Η Αμάλ θα κάνει έναν περίπατο στο πανέμορφο φυσικό τοπίο των Μετεώρων, έναν ξεχωριστό τόπο με θέα που κόβει την ανάσα. Σχοινιά top rope και slackline στα δέντρα θα προκαλέσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι ισορροπίας από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα. Εκεί οι ντόπιοι θα υποδεχτούν την Αμάλ και θα προσφέρουν ένα πρωινό με παραδοσιακές χορτοφαγικές γεύσεις», αναφέρεται στην ιστοσελίδα των διοργανωτών του ταξιδιού της «Αμάλ».

Είναι σαφές πως κάποιοι επιδιώκουν να παίξουν διεθνιστικά παιχνίδια με την αγιομετεωρική κληρονομιά...

Η κούκλα έχει πάντως μακρύ δρόμο ακόμα, καθώς έπονται πολλές στάσεις, με πρώτη τα Τρίκαλα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ