Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

“Καρνάβαλος” η κυβέρνηση με την Αμάλ-Παίρνει πολιτικές διαστάσεις το ζήτημα-ΣΥΡΙΖΑ: Η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται προστάτες

Γράφαμε και χθες πως οι ινστρούκτορες της προγραμματισμένης “παρέλασης” της προσφυγοπούλας-μαριονέτας Αμάλ δεν λογαριάζουν κανέναν!

Το ζήτημα πλέον έχει λάβει πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες! Καταρχάς το θέμα έχει οικονομική πλευρά αφού αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της “Μικρής Αμάλ-The Walk” οι διοργανωτές μαζεύουν δωρεές “για τη στήριξη του ταξιδιού της Μικρής Αμάλ, των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ταξιδιού και κυριότερα την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προσφυγική κρίση αλλά και την πρόσβαση των νεαρών προσφύγων στην παιδεία”.

Η....αθώα «βόλτα» μιας μικρής μουσουλμάνας προσφυγοπούλας με το όνομα Αμάλ, που αναπαριστάνεται από μια κούκλα – μαριονέτα ύψους 3,5 μ., και υποτίθεται επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα έχει εκθέσει την κυβέρνηση αφού σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προσφυγοπούλα-μαριονέτα είναι προγραμματισμένο να βρεθεί σε Τρίκαλα, Λάρισα, Ελευσίνα , Αθήνα και Πειραιά! Η Αμάλ υποτίθεται αναζητά την οικογένειά της, ενώ οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να την καλωσορίσουν, να την υποδεχθούν και να την τιμήσουν με πάσης φύσεως καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις. Η κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας προσφυγοπούλας από τη Συρία θα διασχίσει την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο “για να στρέψει την προσοχή μας στις επείγουσες ανάγκες των νεαρών προσφύγων”.

Μόνο που με τόσα ταξίδια και δυσκολίες, από μικρή “Οδυσσέας” η Αμάλ έχει μετατραπεί σε έναν τερατώδη “Πολύφημο” και αντί με την περιπλάνησή της από το Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέχρι το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο,να φωτίζει τις ιστορίες των εκατομμυρίων νεαρών προσφύγων που ζουν εκτοπισμένοι – και αναγκασμένοι να κινδυνεύουν σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η κυβέρνηση σιωπά, προκλητικός από την άλλη πλευρά εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του το τοπικό κομματικό όργανο της περιοχής αναφέρει: Με έκπληξη, την οποία πολύ γρήγορα διαδέχθηκε ο τρόμος, παρακολουθήσαμε την αντίδραση τοπικών παραγόντων και φορέων σχετικά με την έλευση στην περιοχή μας της κούκλας Αμάλ...Μίας κούκλας η οποία συμβολίζει το ταξίδι των 12.500 χιλιάδων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων απότην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και όχι μόνο, σε ασφαλή προορισμό, σε τόπο που θα μπορέσουν να ζήσουν όπως όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου. Τι άλλο εκτός από τρόμο μπορεί να προκαλέσει η ξενοφοβική, μισαλλόδοξη, ρατσιστική επίθεση σε ένα σύμβολο Αλληλεγγύης και Ειρήνης όπως η Αμάλ;Αλήθεια, τι είδους αλλοίωση του πολιτισμού ή προσβολή της Ιερότητας του χώρου μπορεί να προκαλέσει μία συμβολική κίνηση Αλληλεγγύης και Αγάπης;Η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται προστάτες.Δεν κινδυνεύει από σύμβολα Ειρήνης.Έχει ανάγκη, όπως κι όλοι εμείς,  από συμπεριφορές και πράξεις που θα διατρανώνουν ακόμη περισσότερο την Ιερότητα του τόπου μας.Στο πλαίσιο αυτό αναμέναμε από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη η στάση της και οι δηλώσεις του κου Δημάρχου.Ελπίζουμε ο τόπος μας να παραμείνει Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να μην εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Μνημείο Ξενοφοβίας.Καλώς να  ́ρθεις Αμάλ.

Στο θέμα της περιφοράς της Αμάλ αναφέρθηκε χθες και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος χαρακτηρίζοντάς την μεταξύ άλλων “προκλητική”

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ