Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

“Εμφυλιακή” διχόνοια ξέθαψε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους-Υπήρχε κι άλλος δρόμος! Γιατί δεν χρειαζόταν η “θηλιά”

Την στιγμή που η κυβέρνηση σφίγγει την θηλιά στους ανεμβολίαστους με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, άλλες χώρες βγαίνουν από την μέγγενη με ομαλότητα και χωρίς αυταρχισμό. 

Καταρχάς δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πως χτυπώντας την γροθιά στο μαχαίρι και κόβοντας την κοινωνία στα δύο θα επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα. Ήδη έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα παραβάσεων με fake πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι υγειονομικοί είναι σήμερα στους δρόμους, ενώ οι αντιδράσεις και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα δεν λείπουν.

Ενώ υφίστανται και πρακτικά προβλήματα. Παράδειγμα η έντονη δυσαρέσκεια από τα ιδιωτικά εργαστήρια για τα rapid test, που υποστηρίζουν πως είναι: «Aνέφικτο να πραγματοποιηθεί η εξέταση με την τιμή των rapid test στα 10 ευρώ, διότι η τιμή αυτή είναι κάτω του λειτουργικού κόστους, που είναι τουλάχιστον 12 ευρώ για το μέσο διαγνωστικό εργαστήριο».

Συνάμα απαγορεύοντας η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ αφενός καταπατάει το αυτοδιοίκητο των ασφαλιστικών ταμείων και αφετέρου εμποδίζει πολίτες που πληρώνουν εισφορές να έχουν πρόσβαση σε τομέα της δημόσιας υγείας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια στην κυβέρνηση δεν ιδρώνει το αυτί τους. Θεωρούν πως όσοι αντιδρούν είναι αριστεροί . Κι έτσι έπεσαν οι μάσκες για τον διχασμό και την “εμφυλιακού” τύπου διχόνοια που επιδιώκει να επιβάλλει! Έχει βάλει για τα καλά μπροστά την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.

 

Σήμερα ο υπουργός Υγείας επανήλθε λέγοντας πως θα γίνονται εμβολιασμοί ακόμη και σε προαύλια εκκλησιών, ενώ ο γνωστός πλέον κ. Τζανάκης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση τα έβαλε με την ΠΟΕΔΗΝ. «Καλά θα κάνει η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί και όχι το 15%. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που πηγαίνει ενάντια στην πλειοψηφία είναι η ΠΟΕΔΗΝ. Θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και να αφουγκραστεί τη θέληση των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί», χαρακτηρίζοντας εν γένει τη στάση της ως οξύμωρη και ανεξήγητη» ανέφερε.

 

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Υπήρχε κι άλλος δρόμος;

 

Όπως αποδεικνύουν οι εμπειρίες του εξωτερικού ναι υπήρχε...

Καταρχάς τις λογικές του κυνηγητού των μη εμβολιασμένων δεν έχουν υιοθετήσει ούτε κράτη που έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς για αυταρχισμό σε πολιτικές τους. Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραφε και χθες για τα “πυρά” Πούτιν: «Είστε απαράδεκτοι! Είναι αδιανόητο να απειλείτε τον κόσμο πως θα απολυθεί αν δεν εμβολιαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά και σε άλλα απτά παραδείγματα, η Δανία παραιτείται από την κάρτα υγείας. Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης είναι ευχαριστημένη με την πολιτική εμβολιασμού που θα επιτρέψει στον πληθυσμό να επιστρέψει σε μια λίγο πιο φυσιολογική ζωή.

Στην Ευρώπη, η Δανία αναδείχθηκε πρωτοπόρος τον περασμένο Απρίλιο, όταν έγινε η πρώτη χώρα που εισήγαγε το «coronapass» , το περίφημο πάσο υγείας. Αλλά σήμερα, η κυβέρνηση της Δανίας υποχωρεί, όπως ανέφερε η Le Figaro. Πράγματι, από την 1η Σεπτεμβρίου, το πάσο δεν θα απαιτείται πλέον σε πολλά μέρη, όπως εστιατόρια ή χώρους αναψυχής. Μια πραγματική «ανακούφιση» για τους εμπόρους, ενώ μια πρόσφατη μελέτη της Gallup επιβεβαίωσε ότι περισσότερο από το 20% του πληθυσμού είχε εγκαταλείψει τη μετάβαση σε μπαρ και εστιατόρια, λόγω έλλειψης «coronapass».

Το γεγονός πως η Δανία έχει αποφασίσει να ελαφρύνει αυτό το μέτρο υγείας, δεν είναι από απερισκεψία, αλλά επειδή ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke διασφαλίζει ότι η χώρα έχει πλέον πάνω από το 75% του πληθυσμού της για 12 χρόνια εμβολιασμένο. Έτσι, η Le Figaro διαβεβαιώνει ότι οι Δανοί έχουν για άλλη μια φορά την εκτιμώμενη ελευθερία να πηγαίνουν στο κομμωτήριο, στο μουσείο ή στις συναυλίες, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις εμβολιασμού ή εξέταση PCR από λιγότερο από 72 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ