Κοινωνία

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Συγκλονίζει μάρτυρας-«Πήγα το νεκρό παιδί στον πατέρα»

Οικογενειακός φίλος των ανθρώπων που έχασαν το 9χρονο αγγελούδι τους από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο ήταν ο πρώτος που είδε το παιδί αμέσως μετά το θλιβερό συμβάν. Σπαρακτικά τα λόγια του για τις στιγμές που βίωσε, σε κατάσταση σοκ το παιδί του που έπαιζε με το άτυχο αγοράκι.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ζάκυνθος, μετά την ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο ενός 9χρονου αγοριού από ηλεκτροπληξία, την ώρα που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του. Ο μικρός έπιασε ένα σίδερο, το οποίο ήταν σε επαφή με γυμνά καλώδια από τις εγκαταστάσεις κλιματισμού ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής και σκοτώθηκε ακαριαία.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του οικογενειακού φίλου των γονιών του, ο οποίος είδε πρώτος το παιδί να έχει πέσει άψυχο στο έδαφος, και με δυσκολία τα λόγια έβγαιναν από το στόμα του όταν κλήθηκε να θυμηθεί τις δραματικές στιγμές που βίωσε.

«Εκεί που πήγε το παιδί, δεν το είδα. Φώναξε η γυναίκα μου, το παιδί δεν κουνιέται. Έγιναν πολύ γρήγορα όλα. Το παιδί μου το είδε και έπαθε σοκ. Πήγα πρώτος εκεί, φώναξα, το πήρα στα χέρια μου αλλά δεν αντιδρούσε. Ήταν νεκρό. Το πήρα αγκαλιά και το πήγα στην αυλή του πατέρα του», ανέφερε στην κάμερα του Mega.

«Ήταν ένα κομμένο καλώδιο στη βάση του air condition, έδινε ρεύμα σε όλη τη βάση του air condition. Το παιδί πήγε και πιάστηκε στην κολώνα, για να κρυφτεί από πίσω. Είναι μέσα στην αυλή μου, είναι τουλάχιστον δυο χρόνια, όσα είμαι εγώ εδώ. Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να είναι έτσι...», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτροπληξία η αιτία θανάτου

Στη Πάτρα βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου 9χρονου αγοριού, που έχασε την ζωή του το Σάββατο το βράδυ, στο Τσιλιβή Ζακύνθου.

Η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία».

Στο χωριό Μόλλας της Αλβανίας η κηδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκινεί ο πατέρας του 9χρονου

Για ένα «μεγάλο δράμα» που ζει ο ίδιος και η οικογένειά του μίλησε ο κύριος Γιάννης, ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο όταν το χτύπησε το ρεύμα από τις εγκαταστάσεις κλιματισμού ενός ξενοδοχείου όταν το παιδί κρύφτηκε εκεί παίζοντας με φίλους του.

«Το παιδί πήγε να παίξει εκεί, μας έφυγε για πέντε λεπτά και συνέβη το κακό. Είχε 3 χρόνια που έπαιζε εκεί το παιδί. Τα καλώδια ήταν ανοιχτά. Ακούμπησε το σώμα του σε καλώδια και πάει» είπε ο τραγικός πατέρας. Περιγράφοντας, δε, στο MEGA τις πρώτες στιγμές αφού διαπίστωσε ότι το παιδί του έχει χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα είπε «το πήρα στα χέρια, του έδωσα ένα φιλί και το άφησα, το παιδί ήταν σχεδόν πεθαμένο όταν έφτασα εκεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...