Κοινωνία

Θωμαϊδης: Η πανδημία επιστρέφει - Θα δούμε χιλιάδες κρούσματα

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η εικόνα στην Αττική είναι σταθεροποιημένη, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει αρκετά υψηλό.

«Αυτό που αναμένουμε από την ερχόμενη εβδομάδα είναι – με την επιστροφή των εκδρομέων και κυρίως από Κυκλάδες, Ιόνιο και Κρήτη – να έχουμε μία μεταφορά της πανδημίας στα αστικά κέντρα. Αυτό θα σημάνει και αύξηση των κρουσμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεσήμανε πως «η διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη. Δραματική, θα έλεγα».

Σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει έκρηξη των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου ανέφερε: «Σε κάποιες περιοχές θα συμβεί αυτό. Τώρα πρωταγωνιστεί ο κεντρικός τομέας της Αθήνας επειδή κάποιοι δεν έχουν φύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτίμησε πως ενδέχεται τα ημερήσια κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα από τις 4.000, ειδικά Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβούλευε την Κυβέρνηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα μέτρα την Τρίτη, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως αυτό που είναι σημαντικό είναι να ενταθεί ο εμβολιασμός. «Τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση να πείσουν αυτούς που φοβούνται να πάνε να εμβολιαστούν. Αυτοί που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, δύσκολα θα ανατρέψουν την απόφασή τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...