Κοινωνία

Δήμαρχος Μαντουδίου: Ανεργία για όσους εργάζονταν σε δάση & τουρισμό – Τα μέτρα που συζητήθηκαν

«Ο Δήμος Λίμνης -Μαντουδίου-Αγίας Άννας έχει χάσει 370.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Οι άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να ηρεμήσουν μετά το μεγάλο σοκ. Έχουν χάσει τις δουλειές τους, η ανεργία έχει φτάσει ταβάνι. Όσοι εργάζονταν στα δάση και τον τουρισμό έμειναν στον άσσο».

«Χτες έγινε συσκεψη παρουσια του πρωθυπουργού και του κ. Μπένου, από τον οποίο περιμένει πολλά η περιοχή. Μένει να δούμε πράξεις. Ήδη ο Δήμος είναι έτοιμος με προτάσεις εφικτές και ρεαλίστικές για να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι αποζημιώσεις είναι ένα μέτρο, αλλά πρέπει να δούμε το μέλλον των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και των επιχειρήσεων. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να θεσπιστεί μη επιστρεπτέα προκαταβολη για ολες τις επιχειρήσεις του Δήμου και για τους θερινούς μήνες, αλλιώς οι επιχειρήσεις αυτες θα πρέπει να κλείσουν. Μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός είναι θετικός στις προτάσεις μας, μένει να δούμε τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Πρόσθεσε πως ζήτησαν ένα κοινοφελές 10ετές πρόγραμμα για να βοηθήσουν και να δώσουν μία ανάσα σε όσους εργάζονται στα δάση.

Με τον κ. Μπένο συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ο κ. Τσαπουρνιώτες.

Τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν την προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...