Κοινωνία

Πατούλης: ''Απαιτούνται άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική''

Οι πυρκαγιές στην Αττική έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές, ενώ μεγάλος είναι ο φόβος για τις πλημμύρες. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα, για το οποίο χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα.

«Είναι σίγουρο ότι το βρόχινο νερό δεν θα συγκρατείται στα ορεινά. Και τα πέντε βουνά της Αττικής έχουν υποστεί μεγάλους τραυματισμούς από τις πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία και απαιτούνται άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης, καλώντας την πολιτεία να ενσκήψει καθώς η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει συγκεκριμένους πόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα επτά συντονιστικά κέντρα της Περιφέρειας που ανέλαβαν δράσεις για να βοηθήσουν όπως είπε τους πυρόπληκτους σε ζητήματα πρώτης ανάγκης.

Λογαριασμός αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους από τον ΙΣΑ

Αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Διαθέτει 5.000 ευρώ και ανοίγει λογαριασμό αλληλεγγύης, για την στήριξη των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Καλεί όλους τους πολίτες, τα μέλη του καθώς και τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ GR4201101820000018200518373
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης