Γιώργος Πατούλης
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

"Πέμπτη φάλαγγα" βλέπει ο Πατούλης: Όλα αυτά δεν γίνεται να ήταν τυχαία

«Χθες στο πιο κρίσιμο σημείο έγιναν δύο φωτιές. Η μία στο Σούνιο, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα αλλιώς θα είχε άσχημη κατάληξη, και η άλλη στην Πετρούπολη, η οποία αντιλαμβάνεστε ήταν μία αιμορραγία όσον αφορά το έμψυχο του πυροσβεστικού δυναμικού. Κι αν προσθέσουμε ότι υπήρξε εμπρησμός στην καρδιά της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως, αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτα δεν γίνεται να ήταν τυχαία», είπε ο Γιώργος Πατούλης στο Mega.

«Αυτό που θέλω να καταλάβουμε είναι ότι πρέπει να προσέχουμε και να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι σήμερα. Θα πρέπει να προσέξουμε το ζήτημα των αναζωπυρώσεων».

«Θα προτιμούσα να είχαμε περισσότερα εναέρια μέσα. Τη φωτιά όταν την φτάσεις στα αρχικά της στάδια, είναι μία απλή διαδικασία. Υπήρξαν πολλές φωτιές σε πολλά επίπεδα στη χώρα. Υπήρξε πολυδιάσπαση των δυνάμεων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε προηγούμενη του παρέμβαση το πρωί, ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις, αναφέροντας πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική. Μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γκαζάκια μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Απόπειρα εμπρησμού και στην Ζαχάρω Ηλείας

Εν τω μεταξύ, φωτιά προσπάθησαν να βάλουν στην περιοχή της Αρτέμιδας στη Ζαχάρω άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το ilialive.

Κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι περιπολούν την περιοχή υπό τον φόβο μίας νέας καταστροφής, εντόπισαν μικρή εστία φωτιάς στην άκρη του δρόμου και την έσβησαν πριν αυτή πάρει διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπολα του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και των αστυνομικών αρχών, πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για επίδοξους εμπρηστές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ