Κοινωνία

Μετάλλαξη Δέλτα: Mεταδίδεται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Σύμφωνα, δε, με την ίδια έκθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Washington Post και αναμεταδίδουν και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού σε ποσοστά ανάλογα με εκείνα των ανεμβολίαστων!

Το εσωτερικό αυτό έγγραφο, που αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, βασίζεται σε στοιχεία που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, με την επικεφαλής των Κέντρων, δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του ντοκουμέντου. «Τα πράγματα είναι σοβαρά, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν φωνάζουμε άδικα» δηλώνει σχετικά, παρομοιάζοντας τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού με αυτήν της ανεμοβλογιάς και της ιλαράς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο αυτό, τα CDC αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα, ακόμα και εντός της ημέρας, τα οποία θα «δικαιολογούν» την απόφαση της Βαλενσκι να αλλάξει τις οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους, συστήνοντας την χρήση μάσκας από αυτούς ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Η ίδια λέει ότι όλοι στα σχολεία -δάσκαλοι, μαθητές, επισκέπτες- πρέπει να φοράνε μάσκα σε κάθε περίπτωση.

«Είναι ακραία τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε, για να ελέγξουμε την κατάσταση» λέει σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την αδημοσίευτη μελέτη των CDC, η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά. Κάθε μολυσμένος μπορεί, κατά μέσο όρο, να μολύνει άλλα οκτώ-εννέα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το «R0» είναι εξαιρετικά υψηλό. Ακόμα κι αν δεν νοσήσουν, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό εξίσου εύκολα.

Ωστόσο, η επικεφαλής των CDC σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε ποσοστό 90% από τη σοβαρή νόσηση, αν και ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης ή της μετάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...