Κοινωνία

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα - Εκκενώνονται προληπτικά 10 οικισμοί

Μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών της Αχαΐας, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα, Αγία Τριάδα να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους δίνουν οι αρχές μέσω του 112, καθώς μαίνεται σε δύο μέτωπα η μεγάλη φωτιά.

Οι πολίτες καλούνται να κατευθυνθούν προς Χαλανδρίτσα από Ε.Ο.33 (πρώην 111).

Οι κάτοικοι στην Αχαΐα βιώνουν δραματικές στιγμές καθώς Ελικίστρα και Δροσιά βρίσκονται αντιμέτωπες με τον πύρινο κλοιό καθώς η φωτιά να συνεχίζει ανεξέλεγκτη και στα δύο μέτωπα.

Νωρίτερα, στο μέτωπο της Ελικίστρας δόθηκε η εντολή για προληπτική απομάκρυνση από το Νέο Σούλι και την περιοχή Ρυάκι, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σε ύφεση. Ολοσχερώς κάηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τρία σπίτια ενώ περίπου πέντε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως ανέφερε, η φωτιά άρχισε από το Νέο Σούλι, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές στη Δροσιά Αχαΐας. Στη Δροσιά επιχειρούν για κατάσβεση αυτή την ώρα 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev 200.

Συνδρομή γίνεται και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...