Κοινωνία

Δήμαρχος Κέρκυρας: Καμία ανησυχία για lockdown–80% πληρότητα στο νησί

Για την κατάσταση στο νησί των Φαιάκων εν μέσω πανδημία και με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν το νησί του Ιονίου να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών (μαζί με 9 ακόμα) μίλησε, η δήμαρχος Κέρκυρας, κα. Μερόπη Υδραίου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει: «στο νησί αφενός μεν τα μέτρα τηρούνται και αφετέρου οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ καλό επίπεδο οπότε άμεσα θα έχουμε χτίσει το τοίχος ανοσίας που απαιτείτε. Από τον ΕΟΔΥ δεν έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχει ανησυχία για το νησί μας οπότε οποιαδήποτε τέτοια φήμη αποτελεί μόνο κινδυνολογία».

Και προσθέτει: «να σημειωθεί επίσης ότι το νησί από τις 19 Ιουλίου δέχεται και Βρετανούς και δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ενώ η τουριστική σεζόν κυλάει πολύ καλά. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες αγγίζουν το 80%»

Μεγάλο λάθος να παρθούν μέτρα περιορισμού στη Λέρο

Ο δήμαρχος Καλύμνου – Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας εκτίμησε, αναφορικά με τα σενάρια επιβολής μέτρων στη Λέρο, πως « δεν θα προκύψει θέμα στο νησί, καθώς οι πολίτες σέβονται και τηρούν τα μέτρα», σημειώνοντας, παράλληλα, πως θα ήταν μεγάλο λάθος να παρθούν μέτρα περιορισμού, ενώ υπογράμμισε πως πάνω από το 85% στο νησί είναι εμβολιασμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη, ο κ. Κόλιας σημείωσε ότι σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της εστίασης, τηρούνται αυστηρώς τα μέτρα – όπως προβλέπονται από το πρωτόκολλο – τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην ξεφύγει (επιδημιολογικά) η κατάσταση».

Ποια νησιά είναι κοντά στο «κόκκινο»

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκονται δημοφιλή νησιά, που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Πρόκειται για τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Σέριφο, την Αντίπαρο, την Κω, τη Σίφνο, τη Λέρο και τη Μήλο, στα οποία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και φαίνονται ότι ένα βήμα από το «κόκκινο».

Οι επιστήμονες και η κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στα παραπάνω νησιά και έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να μην χρειαστεί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα πλήξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και γενικότερα τον τουρισμό εν όψει μάλιστα του Αυγούστου, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και έχουν ξεκαθαρίσει πως όπου κριθεί αναγκαίο θα επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μίνι lockdown στη Μύκονο, θέλουν να αποφύγουν ανάλογους περιορισμούς σε άλλα νησιά και μάλιστα τον Αύγουστο. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στα νησιά που εμφανίζουν αυξητική τάση στις νέες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ