Εκκλησία της Ελλάδος

Mητροπολίτης Κερκύρας: Έχουμε καθήκον έναντι όλων εκείνων που επιχειρούν να ξεριζώσουν την πίστη και να πλήξουν την εκκλησία

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη πόλη της Κέρκυρας. Κατά την θεία λειτουργία συλλειτούργησε και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αναγνωστόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας, που ο Σεβασμιώτατος τον παρακάλεσε να οικοδομήσει πνευματικά το εκκλησίασμα.

Στη προσφώνηση του ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος στους πανηγυριστάς είπε ότι η Αγία Παρασκευή, ως άλλος πνευματικός μαγνήτης μας συνεκάλεσε όλους γύρω από το μαρτύριο της για να συνευφρανθούμε  πνευματικά από την δοξολογία στον αληθινό Θεό αλλά και με τη συμμετοχή μας στο υπέρτατο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και συμπλήρωσε πως αυτή η σημερινή εικόνα των συμμετεχόντων εις την λατρεία του Θεού γύρω από το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής θυμίζει τις πρώτες χριστιανικές εποχές όπου οι πιστοί συγκεντρώνονταν γύρω από τους τάφους των μαρτύρων και τελούσαν την Θεία λειτουργία. Ίσως σήμερα να μην έχουμε το ίδιο κλίμα εναντίον της πίστεως μας και την λατρεία υπό την γην, όμως ποτέ δεν έπαψε ο πειρασμός  δια μέσου των ανθρώπων και των διαφόρων εξουσιαστών, να συνεχίζεται η δίωξη της εκκλησίας του Χριστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αγία Παρασκευή μας διδάσκει με το μαρτύριο της ότι όσο και αν προσπάθησαν να της αλλάξουν την πίστη με τα διάφορα μαρτύρια, εκείνη υπέμεινε στερεά στη πίστη του Χριστού μας ως έχουσα την άγκυρα της πίστεως στη ζωή της. Και μπορεί να μαρτύρησε σωματικά, όμως  η πνευματική  παρουσία της και η παρρησία που έχει στον Κύριο μας, έρχεται να μας θυμίσει το δικό μας καθήκον έναντι όλων εκείνων που επιχειρούν να ξεριζώσουν την πίστη από τις καρδιές των ανθρώπων, να αποδομήσουν  και να πλήξουν την εκκλησία του Χριστού μας με την τέχνη της λασπολογίας και του ψεύδους.

Αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πιστούς, προσκάλεσε τον πατέρα Νικόδημο, ο οποίος μέσα από το συναξάρι της Αγίας Παρασκευής, οικοδόμησε και εκείνος το πλήρωμα της εκκλησίας. Τέλος ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού μαζί με τους συνεργάτες του για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στη ενορία της Αγίας Παρασκευής καθώς και τους ιεροψάλτες του ναού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ