Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσκόπηση Alco: Υπερ των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους η πλειοψηφία

Συγκεκριμένα στην ερώτηση που τέθηκε στη δημοσκόπηση της Alco για το αν οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας το 54% τις θεωρεί απαραίτητες ενώ το 39% διχαστικές ενώ ένα 7% δεν απάντησε.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης η κυβέρνηση φαίνεται να απολαμβάνει ακόμη την προτίμηση των ψηφοφόρων καθώς το 65% είναι ικανοποιημένοι από λίγο, αρκετά έως πολύ, δυο χρόνια μετά τις εκλογές. Αντίθετα μόλις το 49% αντίστοιχα είναι ικανοποιημένοι από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ξεχωριστούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής οι πολίτες θεωρούν πως είναι καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία και στο μεταναστευτικό, ενώ μοιρασμένη είναι η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία. Αντίθετα «καμπανάκι» χτυπούν οι απόψεις στα εργασιακά και στην εγκληματικότητα με την κυβέρνηση να καταγράφει χαμηλά ποσοστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει το βαρύ χαρτί της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 31% έχει αποκτήσει καλύτερη άποψη για αυτή μετά τις εκλογές σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που μόλις το 10% απέκτησε καλύτερη γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και στο θέμα της εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός έχει ποσοστό 40% έναντι 22% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 36,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,1%. Το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜεΡΑ25 με 3,6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11%.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...