Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ηλιούπολη: Η 19χρονη στην κατάθεσή της μιλάει για κύκλωμα trafficking

Τις φρικώδεις στιγμές που βίωσε ως αιχμάλωτη στο σπίτι του κατηγορούμενου 39χρονου αστυνομικού στην Ηλιούπολη περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες στην Αστυνομία η 19χρονη κοπέλα που κατάφερε να δραπετεύσει από το κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, το περασμένο Σάββατο.

Η κατάθεση της νεαρής δόθηκε για πρώτη φορά στην Αστυνομία στις 10 Ιουλίου, παρουσία πραγματογνώμονα ψυχολόγου, όπου αποκάλυψε την κακοποιητική συμπεριφορά τόσο του πάτερα της, ο οποίος –σύμφωνα με τις καταγγελίες της- τη βίασε πάνω από 30 φορές μέσα στο ίδιο τους το σπίτι όσο και του αστυνομικού συντρόφου της, ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε κατ' εξακολούθηση.

Στην κατάθεσή της, την οποία παρουσιάζει το CNN Greece, η 19χρονη κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα που μαρτυρούν την ύπαρξη κυκλώματος και περιγράφει λεπτομερώς περιστατικά, που έζησε από τη στιγμή που αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον αστυνομικό μέχρι τη διαφυγή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου γνώρισα τον αστυνομικό Δ.Μπ. μέσω ενός κοινού γνωστού μας ο οποίος δουλεύει ως ντελιβεράς σε μία καφετέρια. Με τον Δ. είχαμε ερωτική σχέση και τις πρώτες μέρες τα πηγαίναμε πολύ καλά και συγκατοικήσαμε μετά από μία βδομάδα περίπου αφού γνωριστήκαμε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη. Εγώ ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι θα πάω να μείνω μαζί του. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες αφού πήγα στο σπίτι του, του είπα ότι ήθελα να βρω κάποια δουλειά για παράδειγμα σε καφετέρια. Αυτός όμως μου είπε ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες (το κατονομάζει) και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ., χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (το κατονομάζει). Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα, όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους.

Ο Δ. μου είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 €, εγώ θα έπαιρνα τα 80. Έτσι, ο Δ. έφτιαξε και δικό μου προφίλ στο site με ψεύτικα στοιχεία (τα αναφέρει) βάζοντας φωτογραφίες και βίντεο μου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κλείσουν ραντεβού μαζί μου. Στο site αυτό, αναγράφονται δύο τηλέφωνα στα οποία απαντάει μια τηλεφωνήτρια η οποία κανονίζει τα ραντεβού με τις κοπέλες οι οποίες υπάρχουν στο site. Ακόμα ο Δ. μου είπε να διαγράψω τα προφίλ και τις φωτογραφίες μου στο Instagram και στο Facebook καθώς και όλες τις επαφές μου στο κινητό εκτός της μητέρας μου, πράγμα το οποίο έκανα. Η διαδικασία που ακολουθούσαμε αφού έκλειναν ραντεβού οι πελάτες είχε ως εξής: Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απέξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ. Εγώ ερχόμουν σε συνουσία με τα άτομα στα οποία με πήγαινε ο οδηγός, έπαιρνα τα λεφτά τα οποία μου έδιναν τα οποία ήταν 160 € την ώρα και τα έδινα στον Δ. μόλις γύρισα πίσω. Ο Δ. μόνο τις πρώτες δύο φορές μου έδωσε 50 € και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με χτύπησε επειδή αρνήθηκα να κάνω κοκαΐνη»

Η 19χρονη έδωσε μάλιστα στοιχεία για συγκεκριμένα ξενοδοχεία και σπίτια που επισκέφθηκε σε Γλυφάδα, Σκαραμαγκά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, καθώς και ονόματα άλλων γυναικών που βρίσκονταν για κάποια διαστήματα στο σπίτι του κατηγορούμενου αστυνομικού, κάνοντας ορισμένες εξ αυτών χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Κατονόμασε δε και το άτομο που φέρεται ότι προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον κατηγορούμενο αστυνομικό. «Στο σπίτι ερχόταν κάποιες φορές και ένα άτομο που τον λένε Μ. ο οποίος είναι φίλος του Δ. και έχει καφετέρια στην Αργυρούπολη. Αυτός ο Μ. κάνει διακίνηση ναρκωτικών και έφερε ναρκωτικά στον Δ. και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο Δ. τον πλήρωνε 50 €. Οι δυο τους έκαναν χρήση των ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι ενώ κάποιες φορές κοκαΐνη έκαναν και κάποιες από τις κοπέλες. Εγώ δεν έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών και θέλω να πω ότι ο Δ. μία φορά με χτύπησε επειδή μου πρότεινε να κάνω κοκαΐνη και εγώ το αρνήθηκα».

Το ίδιο βίαιος ήταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός κι όταν η κοπέλα άρχισε να εναντιώνεται στις εντολές του. Όπως καταθέτει:

«Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματος μου με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχισε να με απειλεί».

«Στο σπίτι του ερχόταν σε διάφορες ώρες και υπόλοιπες κοπέλες, τα προφίλ των οποίων είναι στο ίδιο site» λέει και σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Ο Δ. με χτυπούσε συνεχώς το χρονικό διάστημα που ήμουνα σπίτι του ακόμα και για τους πιο απλούς λόγους όπως ότι δεν έκανα σωστά τις δουλειές του σπιτιού. Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι. Επίσης με χτύπησε χθες και προχθές στο πρόσωπο και στα πόδια με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μου έκοψε τα μαλλιά και έχυσε επάνω μου ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με κλείδωνε και με παρακολουθούσε»

Σύμφωνα με την κατάθεση της 19χρονης ο κατηγορούμενος την κλείδωνε σπίτι, της επέτρεπε να κάνει μόνο συγκεκριμένες σύντομες διαδρομές και της είχε τοποθετήσει εφαρμογή στο κινητό της για να την ελέγχει ανά πάσα στιγμή.

«Μου είχε βάλει μια εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας με άκουγε και έβλεπε κάθε στιγμή που ήμουν. Ακόμα ο Δ. δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι του παρά μόνο για να πάω στο περίπτερο και για να πάρω καφέ σε μια καφετέρια δίπλα και μόνο όταν ήταν κι αυτός εκεί. Όταν έφευγε από το σπίτι κλείδωνε την πόρτα και με άφηνε μέσα. Η μάνα μου είχε έρθει δύο φορές στο σπίτι και τη μία από αυτές μαζί με τον αδερφό μου. Αυτοί δεν γνώριζαν για όλη αυτήν την κατάσταση διότι εγώ δεν τους είχα πει τίποτα και όταν ερχόταν σπίτι ο Δ. το έπαιζε καλός και έκανε αστεία».

Οι εφιαλτικές στιγμές της 19χρονης κράτησαν ενάμισι μήνα, οπότε αποφάσισε να δραπετεύσει από το κολαστήριο της Ηλιούπολης, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, η οποία αντιλήφθηκε τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα της κοπέλας.

«Σήμερα, ξύπνησα και πήγα να πάρω καφέ στην καφετέρια, όπου η κοπέλα που δουλεύει με ξέρει γιατί τον τελευταίο καιρό έπαιρνα καφέ συνέχεια από εκεί, με είδε που ήμουν χτυπημένη και μου είπε αν θέλω βοήθεια να πάω σε αυτήν. Εγώ πήρα τον καφέ γύρισα σπίτι και όταν με είδε ο Δ. ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, να με χτυπάει στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ με απείλησε και με ένα όπλο λέγοντας μου θα σε σκοτώσω και δεν θα ζήσεις. Τότε χτύπησε το κινητό του Δ. και καθώς αυτός μίλαγε σε αυτό, εγώ κατάφερα να τρέξω προς την πόρτα και να βγω έξω. Έπειτα πήγα κατευθείαν στην κοπέλα η οποία μόλις της είπα τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία. Εγώ με την κοπέλα πήγαμε με το αυτοκίνητο της στην αστυνομία».

Αναφερόμενη στον καταγγελλόμενο βιασμό της από τον πατέρα της υποστήριξε ότι, η πρώτη φορά σημειώθηκε στα 11 της χρόνια, ενώ τελευταία φορά τη βίασε όταν ήταν 17 ετών πριν από τα γενέθλια της. Περιέγραψε σειρά περιστατικών, καταθέτοντας ότι συνολικά βιάστηκε από τον πατέρα της πάνω από 30 φορές όταν ήταν μόνοι στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο αδερφός και η μητέρα της να μην το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με την κοπέλα, εξαιτίας της καραντίνας του κορωνοϊού ο πατέρας της δεν μπόρεσε να συνεχίσει να τη βιάζει, καθώς ήταν πάντα παρόντες είτε η μητέρα της είτε ο αδερφός της στο σπίτι.

Ηλιούπολη: Αρνείται τα πάντα ο πατέρας της 19χρονης - Τι λέει η μητέρα

«Προϊόν άδηλων ψυχοσυναισθηματικών διεργασιών της φερόμενης ως παθούσης κόρης μου» είναι σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πατέρα της 19χρονης η συγκλονιστική κατάθεσή της για τον βιασμό της από τον ίδιο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη σύζυγό του ότι «είχε στενές επαφές με τον προαγωγό της κόρης μου αστυνομικό και σε κάθε περίπτωση αν δεν υπέθαλπε έκνομες ενέργειες, είχε γνώμης αυτών».

Σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμνημα, στο οποίο αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες «η μία και μοναδική αλήθεια είναι ότι υπήρξα αυστηρός γονέας με παραδοσιακές και ηθικές αρχές, αλλά όχι βιαστής, πατέρας που δούλευα σκληρά για την οικογένεια μου».

Ο πατέρας της 19χρονης, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ζητά μάλιστα την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με την κόρη του, την κλήση του «δίδυμου αδελφού της που τυγχάνει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των οικογενειακών υποθέσεων», αλλά και της συζύγου του, καθώς και την εξέταση του από πραγματογνώμονα ψυχίατρο προκειμένου να διακριβωθεί το εάν είναι άτομο με παρεκκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά.

Ισχυρίζεται δε ότι δεν μπορούσε να προβεί σε τέτοιες ενέργειες, αφού, εξαιτίας ενός ιατρικού θέματος, κατέφυγαν με τη σύζυγο του στη μέθοδο της εξωσωματικής.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, όπως αποτυπώνονται στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στην ανακρίτρια επιχειρώντας να αντικρούσει την κατηγορία του βιασμού της κόρης του:

«Είναι αδιανόητο, πραγματικά και νομικά αδύνατο να βιάζεται η κόρη μου από τα 11 έτη και να μην έχει εξομολογηθεί το τραυματικό και κακοποιητικό γεγονός είτε στην μητέρα της, είτε στο δίδυμο αδερφό της είτε στη λογοθεραπεύτρια της, είτε σε κάποια φίλη της, είτε σε δημόσια αρχή ή δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τυγχάνει αδιανόητο το γεγονός να ενθυμείται τον βιασμό της από τον πατέρα της στα πλαίσια διερευνώμενης υπόθεσης για εμπορία ανθρώπων.

Είναι δεδομένο ότι ως πατέρας επιχειρούσα να έχω τον έλεγχο των εφήβων παιδιών μου, ετύγχανα αυστηρός αλλά ουδέποτε μετήλθα σωματικής βίας σε βάρος τους και ουδέποτε υπήρξα βιαστής, άλλως πατέρας - τέρας όπως παρουσιάζομαι.

Η εν λόγω καταγγελία είναι πασιφανώς εκβιαστική και εκπορεύεται από σκοτεινά κίνητρα Και θεωρώ ότι ο ρόλος της συζύγου μου τυγχάνει πολλαπλώς ύποπτος, αφού αυτή είχε στενές επαφές με τον προαγωγό της κόρης μου αστυνομικό και σε κάθε περίπτωση αν δεν υπεθαλπτε έκνομες ενέργειες, είχε γνώμης αυτών».

Ο ίδιος εξαπέλυσε τα βέλη του στη σύζυγό του λέγοντας ότι του απέκρυπτε πληροφορίες για τη 19χρονη, υποστηρίζοντας πως: «αν και γνώριζε τις κινήσεις της, φρόντιζε εντέχνως να με παραπλανά και να μου αποκρύψει την αλήθεια. Είχα εκφράσει πλειστάκις την ανησυχία μου για τις επαφές της με κάποιον Δ. και η σύζυγος μου με διαβεβαίωνε ότι πρέπει να διαχειριστεί το θέμα η λογοθεραπεύτρια - εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ρ.Γ».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη ότι δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του στο αστυνομικό τμήμα Αργυρουπόλεως, γνωρίζοντας ότι θα τον καταγγείλει για βιασμό, καθώς -όπως είπε- «ανά τακτά χρονικά διαστήματα έφευγε από το σπίτι και η ίδια η κόρη μου μου είχε διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που θα την ψάξω θα δηλώσει ότι την έχω βιάσει».

Η κατάθεση της μητέρας

Άγνοια για τα όσα βίωνε η 19χρονη κόρη της δήλωσε η μητέρα της στην κατάθεση της στους αστυνομικούς.

«Έχω μία κόρη την Δ., η οποία είναι δίδυμη με το γιο μου και μέχρι πριν περίπου ένα μήνα έμενε μαζί μας, αλλά μετά έφυγε και μένει στο σπίτι ενός παιδιού, με το οποίο έχει σχέση. Ξέρω ότι το παιδί αυτό το λένε (…), είναι πάνω από 30 χρονών, όπως μου έχει πει η κόρη μου και ότι είναι αστυνομικός» ανέφερε η μητέρα της 19χρονης και συμπλήρωσε:

«Η κόρη μου έφυγε από το σπίτι πριν περίπου ένα μήνα, γιατί μάλωνε συνέχεια με τον πατέρα της. Ειδικά από την ηλικία των 16 χρονών και μετά μάλωναν συνέχεια, σε καθημερινή σχεδόν βάση. Και τα δύο παιδιά μάλωναν με τον πατέρα τους, αλλά ειδικά η κόρη μου μάλωνε συνεχώς… Ο σύζυγος μου ήταν απότομος και πολύ αυστηρός με τα παιδιά, κυρίως από μία εγχείρηση που έκανε πριν 8-9 χρόνια και μετά. Από τότε έγινε πολύ αυστηρός, τους φώναζε συνέχεια και γι’ αυτό το λόγο μάλωνα και εγώ συνέχεια μαζί του. Γενικά είχαμε πολλά προβλήματα στο σπίτι και η κόρη μου, πριν ένα μήνα δεν άντεξε άλλο και έφυγε. Για να καταλάβετε πόσα προβλήματα υπήρχαν, κάποια στιγμή του είχα πει να πάει να δει ένα ψυχολόγο και αυτός μου έλεγε ότι δεν είναι τρελός και ότι εμείς πρέπει να πάμε να μας δει γιατρός».

Αναφερόμενη στην ημέρα της 10ης Ιουλίου, οπότε η κόρη της κατάφερε να δραπετεύσει από το κολαστήριο της Ηλιούπολης η μητέρα της κατέθεσε:

«Στις 10 Ιουλίου με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου από ένα κινητό που δεν ήξερα και μου είπε ότι το δικό της έχει χαλάσει και με καλεί από το σύντροφό της. Μου είπε ότι είναι καλά και δε μιλήσαμε πολύ ώρα. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο από το ίδιο κινητό ο σύντροφός της και μου είπε ότι η κόρη μου έφυγε από το σπίτι και δεν ξέρει που έχει πάει κι αν μπορώ να πάω από κει να μιλήσουμε. Εγώ αγχώθηκα, πήρα ένα ταξί και πήγα στο σπίτι του όπου με περίμενε μόνος και μου είπε ότι μαλώσανε και της έδωσε ένα χαστούκι και εκείνη έφυγε απ’ το σπίτι. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου είπε ότι νευρίασε, γιατί την είδε με δύο νεαρούς έξω από το σπίτι. Η κόρη μου δε μου έχει πει κάτι όλο αυτό τον καιρό για την σχέση της με τον συγκεκριμένο άντρα. Δεν ξέρω αν περνούσε καλά ή όχι. Αν και προσπαθώ να είμαι κοντά της, αυτή πολλές φορές είναι κλειστή και δε μου έλεγε τι την απασχολεί. Της έλεγα να έρθεις σπίτι, ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι τσακωμοί με τον πατέρα της, αλλά αυτή δεν το συζητούσε καν να γυρίσει και δεν ήθελε να δει τον πατέρα της και να ξέρει που βρίσκεται αυτός».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...