ιικό φορτίο
Κοινωνία

Κορονοϊός: Σημαντικά υψηλότερο το ιικό φορτίο το φετινό καλοκαίρι

Βρισκόμαστε σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού, είπε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Mάλιστα, πρόσθεσε ότι το ιικό φορτίο είναι υψηλό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής τόνισε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που βαραίνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ιικό φορτίο είναι υψηλό φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαντικά υψηλότερο από ό,τι ήταν πέρυσι», είπε ο κ. Τσακρής, συμπληρώνοντας πάντως πως αυτό ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Επιστροφή μέτρων σε τοπικό επίπεδο

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παραλλαγή Δέλτα, είπε ο καθηγητής, καθώς μεταδίδεται πιο εύκολα, όπως έχει αποδειχθεί. Για τυχόν επιστροφή κάποιων μέτρων απαγόρευσης, ο κ. Τσακρής είπε πως αυτό πιθανότατα εφεξής θα γίνεται σε τοπικό επίπεδο, όπου εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης.

Όσο για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι παρατηρείται πρόβλημα στην επιτάχυνση των εμβολιασμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η μόνη λύση για ανάσχεση της πανδημίας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

pokrovsk-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Απόλυτη φρίκη στο Κίεβο! Οι Ρώσοι έσπασαν για πρώτη φορά την κολοσσιαία ουκρανική «Νέα Γραμμή Αμύνης Ντονμπάς» στο Ποκρόβσκ -Δείτε χάρτες

Τέτοια προέλαση δεν έχει ξανά σημειωθεί φέτος! Η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ για το Κίεβο, το επιβεβαιώνει και...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τρέμουν την ελληνική υποβρύχια υπεροχή οι Τούρκοι - Η Νότια Κορέα υπέβαλε προσφορά στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για Κοινή Κατασκευή Υποβρυχίων!

Πάμε για υποβρύχια που θα μας δίνουν την δυνατότητα για επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο να βληθούν στόχοι, σε ...