Κοινωνία

Κεφαλονιά: Ακάθεκτη η πύρινη λαίλαπα - Άνιση η μάχη με τους ανέμους

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην Κεφαλονιά.

Πριν λίγο, η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω «112» προς όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός, για να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν απόφαση για ετοιμότητα και απομάκρυνση των κατοίκων σε Πάστρα, Κρεμμύδι και Μαρκόπουλο. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και κυρίως βόρειοι, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται στα νότια.

https://youtu.be/A1Wgz_nAvcA

Νωρίτερα, είχε ληφθεί απόφαση για εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι και της Αγίας Ειρήνης, όπου ωστόσο δεν προέκυψε άμεση απειλή.

Κινητοποίηση υπάρχει και στην Πολιτική Προστασία. Έως και αυτήν την ώρα στον θάλαμο επιχειρήσεων παραμένει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς όπως και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στο μέτωπο της φωτιάς, ενισχύονται οι δυνάμεις με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μετέβησαν με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας, ενώ 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, ενώ νωρίτερα τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν 7 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές