Κοινωνία

Η ''στενή'' φιλία του Σταύρου Δογιάκη με τον δολοφόνο της Καρολάιν

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η σχέση που διατηρούσε ο προφυλακισμένος συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και ο αυτόχειρας επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης.

Μόλις λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί η απόφαση της δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του 33χρονου πιλότου που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους τους, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η σορός του 53χρονου επιχειρηματία και πρώην συνιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός».

 

Ο γνωστός στους κόλπους της εστίασης, Σταύρος Δογιάκης έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας πίσω του δύο χειρόγραφα σημειώματα στα οποία απευθυνόταν στον αδερφό του, καθιστώντας τον μοναδικό κληρονόμο της περιουσίας του. Στο δεύτερο μάλιστα φέρεται να του ζητούσε συγγνώμη που τον πλήγωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια σφαίρα στην καρδιά και μία στον κρόταφο

Οι συνθήκες αυτοκτονίας του αλλά και τα τραύματα στο σώμα του – καθώς βρέθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά και μια στον κρόταφο- δημιούργησαν σενάρια για το κατά πόσο ο θάνατός του οφείλεται όντως σε αυτοκτονία. Το πόρισμα ωστόσο της ιατροδικαστικής εξέτασης ξεκαθαρίζει ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά, όμως επειδή η σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα, ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε εκ νέου στρέφοντας το όπλο στο κεφάλι του. Το πόρισμα ωστόσο αμφισβητείται με έμμεσο τρόπο από την καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά η οποία με ανάρτησή της τονίζει τρία «σκοτεινά» σημεία στην υπόθεση.

 

Η φιλία, οι επισκέψεις στην ταβέρνα και οι βόλτες με το ελικόπτερο

Την ίδια στιγμή, προκύπτουν ερωτήματα για την σχέση που διατηρούσε ο καθ’ομολογία δολοφόνος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος με τον επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη. Οι δυο άνδρες φέρεται να γνωρίζονταν καλά, καθώς την πασίγνωστη ταβέρνα στην Κάντζα η οποία είναι στέκι διάσημων προσωπικοτήτων, ο Αναγνωστόπουλος  φέρεται να την είχε επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, ο ίδιος με την σύζυγό του Καρολάιν, φέρονται να είχαν επιλέξει τη συγκεκριμένη ταβέρνα αρκετές φορές για να δειπνήσουν. Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εταιρία στην οποία εργαζόταν ο Αναγνωστόπουλος συνεργαζόταν με την ταβέρνα «Κρητικός» καθώς εκεί διοργάνωνε επαγγελματικές συναντήσεις και meetings.

 

Αναγνωστόπουλος και Δογιάκης φέρεται να γνωρίζονταν τα τελευταία χρόνια και να διατηρούν στενή σχέση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τους έκαναν βόλτες με το ελικόπτερο στο οποίο ήταν χειριστής ο συζυγοκτόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» την σχέση των δύο ανδρών καθώς οι έρευνες για την αυτοκτονία του Δογιάκη συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που ο 53χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα.

Έρευνες για το αν συνδέονται οι υποθέσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το στενό φιλικό περιβάλλον του επιχειρηματία, ο ίδιος δεν έδειχνε ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια πράξη. Πολλοί αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του, ωστόσο τα επαγγελματικά σχέδια και η νέα επιχείρηση που βρισκόταν στα σκαριά, δεν είναι κινήσεις και στόχοι ενός ατόμου που σκεφτόταν να κόψει το νήμα της ζωής του. Άτομα από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες πριν βρεθεί νεκρός, έδειχνε ότι κάτι τον απασχολούσε.

Η αυτοκτονία ανάμεσα στα δύο σπίτια του Αναγνωστόπουλου

Την ίδια στιγμή πολλά ερωτηματικά προκαλεί το σημείο όπου επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του ο 53χρονος επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή. Η απομονωμένη περιοχή που συνδέει τα Γλυκά Νερά με τον Υμηττό, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα ανάμεσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών αλλά και στο πατρικό σπίτι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο επιχειρηματίας πριν αποφασίσει να ανηφορίσει με το Smart του στην συγκεκριμένη περιοχή, βρισκόταν στο Μαρούσι.

 

Οι αρχές εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια των δύο υποθέσεων χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για σύνδεση του εγκλήματος και της αυτοχειρίας που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ