Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 406 κρούσματα σήμερα, 16 θάνατοι και 277 διασωληνωμένοι

Τα κρούσματα σήμερα 22/06 είναι 406 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ κανένα δεν εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.943 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% αφορά άνδρες και με βάση τις τελευταίες επτά ημέρες, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 614 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, με τη χώρα μας να μετρά συνολικά 12.581 νεκρούς ενώ το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 277 (62,8% άνδρες) με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη ενώ τo 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +22,92%) όταν ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 63 ασθενείς.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη και η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

«Τα κρούσματα θα αυξηθούν τον χειμώνα»

Για τέταρτο κύμα του ιού που θα αφορά τους ανεμβολίαστους, προειδοποίησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, επεσήμανε πως από τον χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά αυτή θα είναι μικρή άρα και διαχειρίσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξήγησε πως έως και το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70%-80% και ενδεχομένως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν, ωστόσο σε θεωρητικό επίπεδο, υπάρχει κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Ταυτόχρονα πάντως, διαβεβαίωσε πως οι εμβολιασμένοι προστατεύονται από τα νέα στελέχη του κορονοϊού, ωστόσο μέσα από τη δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν και μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Τέλος, τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη γνωστοποίησε πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...