Κοινωνία

EMA: Δεν γνωρίζουμε πιο εμβόλιο θα επικρατήσει στο μέλλον

Έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού απηύθυνε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λέγοντας ότι όλα τα εμβόλια είναι αναγκαία για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της απόφασης κάποιων κυβερνήσεων να περιορίσουν ηλικιακά τη χρήση των εμβολίων της AstraZeneca και του Johnson & Johnson  λόγω φόβου για σπάνιες θρομβώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ουσία, ο ΕΜΑ λέει ότι στην παρούσα φάση δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε εμβόλια.

Επίσης σύμφωνα με τον οργανισμό, είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε ποιο εμβόλιο θα επικρατήσει στο μέλλον ως πιο αποτελεσματικό. Με λίγα λόγια, όλα τα εμβόλια πρέπει να χρησιμοποιηθούν ωστόσο διευκρινίζει ο ΕΜΑ ότι εναπόκειται στις κυβερνήσεις σε ποιες ηλικιακές ομάδες θα χορηγηθούν.

 

Μεσοβέζικη λύση στη διαμάχη ΕΕ –  AstraZeneca προτείνει το δικαστήριο

Στο μεταξύ, υπήρξε και η πρώτη απόφαση του βελγικού δικαστηρίου για την διαμάχη Ευρώπης-AstraZeneca αναφορικά με τις παραδόσεις των δόσεων που είχε υποσχεθεί η βρετανική εταιρεία και από ό,τι φαίνεται το δικαστήριο κρατά ίσες αποστάσεις.

Το δικαστήριο είπε ότι η εταιρεία πρέπει να παραδώσει 50 εκ δόσεις μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αλλιώς θα πληρώσει πρόστιμο μέχρι και μισό δις ευρώ. Πάντως οι 50 εκ δόσεις απέχουν κατά πολύ από τις 300 εκ δόσεις που είχε ζητήσει η Ευρώπη. Όπως ήταν φυσικό και οι δυο πλευρές ερμήνευσαν την απόφαση ως νίκη.

Η Κομισιόν είπε ότι επιβεβαιώθηκε το επιχείρημα ότι η εταιρεία παραβίασε το συμβόλαιο παράδοσης των εμβολίων ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι οι δόσεις που της ζητήθηκαν να παραδώσει είναι πολύ λιγότερες από αυτές που απαίτησε η Ευρώπη.

Μια μεσοβέζικη λύση θα έλεγε κάποιος για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος