Κοινωνία

Ύπουλο παιχνίδι στο μεταναστευτικό-”Αλληλέγγυοι” και προπαγανδιστικά ΜΜΕ στήνουν στο απόσπασμα την Ελλάδα

Μετά τον βρετανικό "εμετό" για το μεταναστευτικό από τον Γκάρντιαν, που υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για θανάτους προσφύγων, ήρθε η απίστευτη είδηση για εισαγγελικές έρευνες για παράνομες απελάσεις και επαναπροωθήσεις

Και τώρα ήρθε η σειρά του Associated Press να εξιστορήσει την.... περιπέτεια της Huda Zaga, από Παλαιστίνη, η οποία σε συνέντευξή της στο γνωστό πρακτορείο ειδήσεων, μιλάει για όσα έζησε στο νησί της Σάμου την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με το άρθρο-”μαρτυρία” η γυναίκα και τα τρία παιδιά της φάνηκαν να αποφεύγουν τις ελληνικές αρχές αφού έφτασαν στη Σάμο τον Απρίλιο με σχεδόν τρεις δεκάδες άλλους μετανάστες. , οι οποίοι επέστρεψαν στην Τουρκία. “Η οικογένεια Zuga υπέβαλε αίτηση και έλαβε άσυλο, προσθέτοντας αξιοπιστία στους ισχυρισμούς ότι πραγματοποιούνται συνοπτικές απελάσεις, γνωστές ως pushbacks, παρά τις αρνήσεις της Ελλάδας” λέει το AP. 


Το άρθρο μιλάει για “ομάδα που παρατηρήθηκε να μετατοπίζεται σε μια σωσίβια σχεδία πίσω στην Τουρκία”.

Όμως, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, από τα 32 άτομα που ήταν αποφασισμένα να φτάσουν αρχικά στη Σάμο, μόνο 28 ήταν στη σχεδία της επιστροφής, όπως ανέφερε η Τουρκική ακτοφυλακή... Δηλαδή το πρακτορείο αποδέχεται απροκάλυπτα την προπαγάνδα των Τούρκων!

Και το άρθρο συνεχίζει υποστηρίζοντας πως τέσσερις μέρες αργότερα, οι τέσσερις αγνοούμενοι - μια Παλαιστίνια γυναίκα και τα τρία παιδιά της - εμφανίστηκαν στο Βαθύ της Σάμου, προφανώς έχοντας αποφύγει τις ελληνικές αρχές. Υπέβαλαν αίτηση ασύλου και την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν ότι η αίτησή τους έγινε δεκτή.

«Θεωρώ ότι η άφιξη αυτής της γυναίκας, αν δεν μιλάμε για ένα θαύμα, για μια παρθενογέννηση, για την πτώση της από τον ουρανό, μιλάμε για σαφή απόδειξη μιας ώθησης», δήλωσε ο Δημήτρης Χούλης, δικηγόρος που βοήθησε την 31χρονη Huda Zaga να υποβάλει αίτηση για άσυλο, μαζί με την 12χρονη κόρη και τους γιους της, ηλικίας 11 και 5 ετών.

“Οι κατηγορίες των ομάδων δικαιωμάτων και των μεταναστών σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχει κάνει επαναπροώθηση δεν είναι κάτι νέο, στη ξηρά ή στη θάλασσα. (...) Η Ελλάδα αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, αλλά αναφέρει ότι έχει υποχρέωση να προστατεύει τα σύνορά της, τα οποία είναι επίσης τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείχνει τον Μάρτιο του 2020, όταν η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της στην ΕΕ και ενθάρρυνε ενεργά τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα” αναφέρει το AP.

«Ήμασταν τρομοκρατημένοι που μας έπιασαν και θα μας έστελναν πίσω στην Τουρκία, ειδικά αφού περάσαμε στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας», δήλωσε η Ζάγκα στο The Associated Press.

“Αρκετοί κάτοικοι είπαν στο AP ότι τους είπαν οι αρχές και άλλοι να μην μιλήσουν για αυτό που είχαν δει. Μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, λέγοντας ότι δεν ήθελαν προβλήματα.
Την επόμενη μέρα, ένα κομμάτι της λέμβου που έφτασαν οι μετανάστες βρισκόταν ακόμα στην παραλία του Μαραθόκαμπου. Η ομάδα δικαιωμάτων Aegean Boat Report, η οποία παρακολουθεί τις αφίξεις στα ελληνικά νησιά, δημοσίευσε φωτογραφίες των νέων αφίξεων. Κάποιοι έδειξαν τη Ζάγκα και τα παιδιά της μαζί με άλλους σε μια δασώδη πλαγιά του Μαραθόκαμπου” λέει το άρθρο.

Το πρακτορείο ρώτησε για την υπόθεση, το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, υπό την δικαιοδοσία του οποίου εμπίπτει η ακτοφυλακή, κι αυτό δήλωσε ότι δεν είχε κανένα αρχείο για την άφιξη της 21ης ​​Απριλίου στη Σάμο. Οι αρχές δεν παρείχαν καμία εξήγηση για την εμφάνιση της γυναίκας και των παιδιών της.

Η Ζάγκα είπε ότι γνώριζε τον κίνδυνο επιστροφής, αφού προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα τρεις φορές νωρίτερα από τα χερσαία σύνορα, αλλά πιάστηκε δύο φορές μέσα στην Τουρκία και μία φορά μετά την είσοδο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το άρθρο: “Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας της UNHCR στην Ελλάδα, Mireille Girard, δήλωσε ότι η οργάνωση έλαβε τηλεφωνικό μήνυμα στις 21 Απριλίου σχετικά με τους μετανάστες που έφτασαν στη Σάμο και ζήτησαν επιβεβαίωση από τις αρχές, αλλά δεν έλαβαν απάντηση. Λίγες μέρες αργότερα, το πρακτορείο πληροφορήθηκε ότι μια οικογένεια που πιστεύεται ότι ήταν με την ομάδα παρέμεινε στη Σάμο και υπέβαλε αίτηση ασύλου”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ