Κοινωνία

Μας περνούν θηλιά στο μεταναστευτικό: Εισαγγελικές έρευνες για παράνομες απελάσεις και επαναπροωθήσεις

Πληθώρα ερωτημάτων προκύπτουν από την την είδηση για έρευνα σχεδόν του συνόλου των καταγγελιών για παράνομες απελάσεις ή επαναπροωθήσεις από το Μάρτιο 2020 που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου... 

Την στιγμή που Τούρκοι και η συμμαχία....των προθύμων όπως ο Γκάρντιαν, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την Ελλάδα στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας τους βασανίζει, τους κλέβει, τους εκδιώκει κρυφά και τους εγκαταλείπει στη θάλασσα, έρχεται μια κίνηση εκ των έσω που αν μη τι άλλο προκαλεί απορίες για την σκοπιμότητά της. 

Μόλις πριν από 3 μέρες γράφαμε πως η Τουρκία προετοιμάζει κρίση με ''όπλο'' τους μετανάστες υποστηρίζοντας πως ''Οι Έλληνες τους πνίγουν στο Αιγαίο' και σήμερα αποκαλύπτεται πως η Ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε στο μικροσκόπιό της σειρά καταγγελιών. 

Η είδηση επίσης έρχεται στο φως την στιγμή που έχει προκύψει κι άλλο ζήτημα με το ηχητικό όπλο που διώχνει τους μετανάστες στον Έβρο με την ΕΕ να δηλώνει πως ''προβληματιζόμαστε με τα κανόνια ήχου στον Έβρο'' σε ένα άνευ προηγουμένου θέατρο του παραλόγου αφού οι Βρυξέλλες ήταν αυτές που έδωσαν το ''πράσινο φως''!

Κι όλα αυτά ενώ προ ολίγων ημερών ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ.Σχοινάς δήλωνε : «Φυλάσσουμε τα σύνορα στον Έβρο ταύτοχρονα με τις ευρωπαϊκές αξίες»

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε (στις 12 Μαΐου 2021) να αποστείλει σε 15 Εισαγγελίες Πρωτοδικών την από 4 Μαΐου 2021 μηνυτήρια αναφορά «για διερεύνηση 147 περιστατικών παράνομης, βίαιης, ρατσιστικής επαναπροώθησης ή απέλασης 7000+ αλλοδαπών κατά την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020».

Την έρευνα θα αναλάβουν οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Ρόδου, Νάξου, Σύρου, Χίου, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Δράμας, Θεσπρωτίας, Κω, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξαίρεσε την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Αθηνών από την προανακριτική διαδικασία "λόγω της αρνησιδικίας και μεροληψίας με την οποία χειρίστηκε την προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά για 1389+ παράνομες επαναπροωθήσεις αλλοδαπών (Μάρτιος – Ιούλιος 2020)"!!! 

Εκείνη είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 27 Αυγούστου 2020 και κατέληξε μέσω Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Αθηνών που την αρχειοθέτησε. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το παίζει το γνωστό και μη εξαιρετέο "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΠΣΕ:

15 Εισαγγελίες ερευνούν καταγγελίες ΕΠΣΕ για 147 απελάσεις και επαναπροωθήσεις 7000+ αλλοδαπών

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να αποστείλει στις 12 Μαΐου 2021 σε 15 Εισαγγελίες Πρωτοδικών την από 4 Μαΐου 2021 Μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση 147 περιστατικών παράνομης, βίαιης, ρατσιστικής επαναπροώθησης ή απέλασης 7000+ αλλοδαπών κατά την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και συγκεκριμένα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Ρόδου, Νάξου, Σύρου, Χίου, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Δράμας, Θεσπρωτίας, Κω, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Είναι σημαντικό πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δέχθηκε το αίτημα του ΕΠΣΕ για την εξαίρεση της Εισαγγελίας του Ναυτοδικείου Αθηνών από την προανακριτική διαδικασία λόγω της αρνησιδικίας και μεροληψίας με την οποία χειρίστηκε την προηγούμενη Μηνυτήρια αναφορά για 1389+ παράνομες επαναπροωθήσεις αλλοδαπών (Μάρτιος – Ιούλιος 2020). Εκείνη είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 27 Αυγούστου 2020 και κατέληξε μέσω Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Αθηνών που την αρχιεοθέτησε χωρίς καν να την ερευνήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν (σχεδόν) το σύνολο των καταγγελιών (από πολλές ΜΚΟ ή/και ΜΜΕ) για παράνομες απελάσεις ή επαναπροωθήσεις από το Μάρτιο 2020, όταν η Τουρκία σταμάτησε να εμποδίζει τα άτομα αιτούντα άσυλο να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...