Κοινωνία

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε ιερέα με ''αδυναμία'' στα αρχαία αντικείμενα

Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε έναν ιερέα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε σε περιοχή του Νομού Ιωαννίνων.

Κατασχέθηκαν Ιερό Ευαγγέλιο και αρχαίο νόμισμα που εμπίπτουν στη σχετική νομοθεσία, καθώς και αντικείμενα των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν χθες (15-06-2021) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων άνδρα σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, πρόκειται για:

Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο έτους 1818, καθώς και χάλκινο νόμισμα (κλασικών ή ελληνιστικών χρόνων) με παραστάσεις κεφαλής και σκύλου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. 

Ξύλινο Σταυρό με παράσταση Σταύρωσης προερχόμενο από απόληξη τέμπλου, (2) θρησκευτικές εικόνες προερχόμενες από απόληξη τέμπλου, δίζωνη θρησκευτική εικόνα, (2) εκκλησιαστικά βιβλία, εκκλησιαστικό βιβλίο-Ευαγγέλιο και (3) οθωμανικά νομίσματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. 

Επιπλέον κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 28.050 ευρώ, η προέλευση του οποίου ερευνάται. 

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγείται στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...