Κοινωνία

Κρήτη: Βαριά ''λυπητερή'' ύψους 5.000 ευρώ σε κέντρο εστίασης

Πάνω από 200 πρόστιμα κόπηκαν την Παρασκευή  - Πού επιβλήθηκαν τα περισσότερα

Σε 75.294 ελέγχους που διενήργησαν την Παρασκευή οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) κατέγραψαν 244 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, ενώ συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 106.050 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δυο επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν την χρήση μάσκας, την επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης και την τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταγράφηκαν:

 

Περιφέρεια Αττικής


* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας και επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργία δεκαπέντε (15) ημερών, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

* Η ΕΑΔ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης μεταξύ των θέσεων(σκαμπό) κατά τη χρήση μπαρ κατά παράβαση των υγειονομικών όρων.


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργία δεκαπέντε (15) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 3.000€, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

* Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση αριθμού πελατών πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.


Περιφέρεια Κρήτης

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικών οργάνων.

* Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.


Επικράτεια

* Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε συνολικά εννιακόσια εβδομήντα έξι (976) φυσικά πρόσωπα και ογδόντα δυο (82) αντικείμενα επιβάλλοντας ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000€.

* Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.300€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...