Κοινωνία

Πρώην εκβιαστής και κρατούμενος: "Ο κύκλος αίματος θα συνεχιστεί"

Πρώην κρατούμενος και καταδικασθέντας για συμμετοχή σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, μίλησε για τους λόγους που καταγράφεται αυτή η κλιμάκωση, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος της νύχτας.

Ο «κύκλος» αίματος θα συνεχιστεί, «γιατί υπάρχουν κάποια άτομα ακόμη, τα οποία, βάσει άλλων ομάδων, πρέπει να φύγουν από τη μέση για να αναλάβουν οι καινούριες ομάδες, γιατί έχει μικρύνει η πίτα γενικά στη νύχτα, στο λαθρεμπόριο, σε οτιδήποτε παρόμοιο γίνεται, ναρκωτικά, όπλα» λέει ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οπότε υπάρχει συνέχεια. Εξάλλου έχουν γίνει και κάποιες απόπειρες σε άτομα τα οποία την έχουν γλιτώσει» τονίζει.

Ο άνδρας ήταν πρώην εκβιαστής και κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Οι νεότεροι που θέλουν να πάρουν τη θέση των παλιών, έχει μικρύνει η πίτα και οι νεότεροι δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν πλέον, γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλο το μεροκάματο, που λένε και στην πιάτσα. Οπότε θα συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν τους μεγαλύτερους, όπως γίνεται κάθε φορά, όπως είχε γίνει και πριν λίγα χρόνια, αυτά ανακυκλώνονται» εξηγεί στη συνέχεια.

 

Οι «ταρίφες» των εκτελέσεων

https://youtu.be/0mdVC0G86qI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστρατεύονται εκτελεστές από το εξωτερικό, «με μεγάλα βέβαια ποσά» και «ειδικά σχεδιασμένη αποστολή, γιατί είναι δύσκολη η περίπτωση και είναι και μεγάλα τα ποσά εκεί».

Όπως είπε, πρόκειται για ποσά από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Ο πρώην κρατούμενος υποστήριξε επίσης ότι «πολλές φορές έχουν πληροφορίες οι ποινικοί, οι οποίες δεν μπορεί να τις μάθεις αν δεν έχεις διασυνδέσεις με την αστυνομία».

«Τους δίνουν δουλειές για να κάνουν κάποια μεγαλύτερη δουλειά. Γενικότερα. Το κακό είναι ότι φτάνει και σε υψηλόβαθμους» πρόσθεσε.

Ο άνδρας μίλησε με κρυμμένα χαρακτηριστικά γιατί φοβάται καθώς «αυτές οι ομάδες είναι σκληρές και δύσκολες, δεν υπολογίζουν» και μπορούν «να ανακατέψουν εσένα, την οικογένειά σου, τους πάντες».

Τα κυκλώματα που πουλάνε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας για την προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και περιγράφοντας όσους την πουλάνε, ο καταδικασμένος ανέφερε πως «οι πιο διακριτικοί και εμφανίσιμοι είναι διακριτικά στο μαγαζί, τύπου πελάτες ή υπεύθυνοι και η ομάδα είναι στα γύρω στενά, σε περίπτωση που γίνει κάποια συμπλοκή, όπως γίνεται σε μαγαζιά που έχουν κλαμπ και να προστατεύσουν την ομάδα άμεσα».

«Είτε με ξυλοδαρμό είτε και με χειρότερα μέσα» λέει.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί για εκβιασμούς: «Είχα μπλέξει με μία παρέα, στην αρχή δεν ήταν ομάδα. Η οποία από χαβαλέ, έγινε λίγο πιο σκληρό το πράγμα, μέχρι που συλληφθήκαμε και μετά το σταματήσαμε. Βασικά όχι όλοι. Οι περισσότεροι».

Σημειώνεται πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, έχουν γίνει συνολικά 22 δολοφονίες, με τις πέντε από αυτές να σημειώνονται τους τελευταίους πέντε μήνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ