Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών εγκληματική οργάνωση που ''ξάφριζε'' σπίτια και ΑΤΜ

Έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε μια διάρρηξη ΑΤΜ με χρήση στερών εκρηκτικών, έξι διαρρήξεις εταιριών – καταστημάτων, δύο διαρρήξεις οχημάτων και μία κλοπή οχήματος.

Οι κακοποιοί δρούσαν στις περιοχές του Λαγκαδά, Τριανδρίας, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Ευόσμου.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση - συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκρηξη και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα από αρχές Μαΐου του 2020 έως και τέλη Μαΐου του 2021 η εν λόγω σπείρα προέβη κατ' εξακολούθηση σε έκνομες πράξεις με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους προς ίδιον όφελος.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους χρησιμοποιώντας δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που είχαν κλέψει τον Μάιο του 2020 από την περιοχή του Κορδελιού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος με την συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
•Έξι κινητά τηλέφωνα
•Δύο ανδρικά ρολόγια, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται
•Ένα κλειδί οχήματος πασπαρτού
•Διάφορα αυτοσχέδια εργαλεία διάνοιξης οπών

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...