Κοινωνία

Κορονοϊός: 1.886 κρούσματα στην Ελλάδα και 27 νέοι θάνατοι σήμερα

Η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται με την κατάσταση να αναμένεται να βελτιωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Τα 1.886 άγγιξαν, σήμερα (01/06), τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τις τελευταίες ημέρες, η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί, εντούτοις η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο για αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό, καθώς ο τουρισμός έχει ανοίξει ήδη από τα μέσα Μαΐου, με το ψηφιακό πιστοποιητικό να κάνει σήμερα «πρεμιέρα».

Το πιστοποιητικό επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε χώρες που επίδης το έχουν ενεργοποιήσει.

Έτσι, μπορούν να το εκδίδουν όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό και όσοι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, ως «όπλο» για ένα ασφαλές καλοκαίρι, αλλά και υπό τον φόβο ενός νέου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο.

Η συζήτηση περιστρέφεται, πλέον, και γύρω από τον εμβολιασμό των παιδιών, με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να διαμηνύει σήμερα ότι το ελληνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12 - 15 ετών βρίσκεται στα σκαριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε, συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο.

Και καθώς η εμβολιαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξέφρασε την εκτίμηση, σήμερα, πως στα μέσα του καλοκαιριού δεν αποκλείεται να έχει χτιστεί στη χώρα μας το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του κορονοϊού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...