Κοινωνία

Ρόδος: "Καμπάνα" 5000 ευρών για τον 47χρονο αστυνομικό

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο 47χρονος αστυνομικός που εν βρασμώ, εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού του διευθυντή στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου θα γίνει η δίκη από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 47χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για τον εμβολισμό με το αυτοκίνητό του στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, αλλά και τις φθορές που προκάλεσε με βαριοπούλα τόσο στο όχημα όσο και στο γραφείο, στη συνέχεια, του προϊσταμένου του!

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ο αστυνομικός τήρησε την υπόσχεσή του και κατέβαλε χρήματα προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της ζημιάς στο αυτοκόνητο του αστυνομικού διευθυντή του στη Ρόδο.

 

Κατέθεσε 5.000 ευρώ ως αποζημίωση ο 47χρονος


Χθες, ενώπιον του δικαστηρίου ο 47χρονος, δια του συνηγόρου του, παραδέχτηκε ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθε σε επαφή με τους συνηγόρους του Αστυνομικού Διευθυντή, εκφράζοντας την έμπρακτη βούλησή του να τον αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πλήρως κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, κάθε περιουσιακή βλάβη που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του».

Έτσι, σύμφωνα με την rodiaki, ο άνδρας κατέθεσε το ποσό των 5000 ευρώ ως ποσό της αποζημίωσης που εκείνος εκτιμά ότι καλύπτει τις ζημίες του παθόντος και 500 ευρώ για την υπηρεσία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τήρησε και τη νόμιμη διαδικασία.

Ο 47χρονος εμφανίστηκε επίσης διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα, όποιο ποσό κρίνει το δικαστήριο, ως απαιτούμενη αποζημίωση για την πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση του παθόντος, και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, ώστε να κριθεί το ποσό αυτό και να καταβληθεί άμεσα από εκείνον.

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά αδικήματα που του έχουν καταλογιστεί, ισχυρίζεται πως έχασε την ψυχραιμία του, αφού του του γνωστοποιήθηκε πως πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα για ψυχιατρικό έλεγχο. Όπως υποστηρίζει «είχε παραλάβει απόφαση υπογεγραμμένη από τον Αστυνομικό Διευθυντή, σύμφωνα με την οποία, καλούνταν ο ίδιος ατομικά, με απαξιωτικό και ατιμωτικό τρόπο, να μεταβεί στην Αθήνα και να εξεταστεί από ψυχιατρική επιτροπή με θέμα την αφαίρεση του οπλισμού του. […] Η εν λόγω βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητάς του, οδήγησε στην απώλεια της ψυχραιμίας του και την επέλευση του επίδικου συμβάντος».

 

Εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή


O 47χρονος αστυνομικός στη Ρόδο που σε κατάσταση «αμόκ» εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το ΙΧ του αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ενώ στη συνέχεια του προκάλεσε περαιτέρω ζημιές, χτυπώντας το με βαριοπούλα.

Δεν περιορίστηκε όμως σε αυτό. Σύμφωνα με τη rodiaki, σε έξαλλη κατάσταση ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο του διευθυντή, κρατώντας στο δεξί του χέρι τη βαριοπούλα κι έχοντας στη θήκη μέσα από την μπλούζα του το υπηρεσιακό του περίστροφο, το οποίο είχε μία σφαίρα.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτίριο, ο αστυνομικός-δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα σε αυτό! Ο δράστης είχε μαζί του επίσης έναν γεμιστήρα με 12 σφαίρες. Συνάδελφοί του κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα, αφού όμως είχε ολοκληρώσει το «έργο του».

Ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον αστυνομικό διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε, με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...