Κοινωνία

Εστίαση: Πότε θα ξαναστηθούν τα τραπεζάκια σε εσωτερικούς χώρους;

Μπορεί ο καιρός να ευνοεί τα «τραπεζάκια έξω» στην εστίαση, ωστόσο, καταστηματάρχες και πολίτες αναμένουν με ανυπομονησία και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων της εστίασης.
Το παραπάνω ζήτημα, όπως και μια σειρά από άλλα που εκκρεμούν ως προς το «άνοιγμα» της οικονομίας, έχει απασχολήσει κυβέρνηση και Επιτροπή.


Πότε ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ


Ωστόσο, τόσοι οι επιστήμονες όσο και οι κυβερνητικοί φορείς υπήρξαν κάθετοι ως προς την ημερομηνία που θα μπορούσαν να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων, καφέ και μπαρ θα ανοίξουν ξανά για τους πελάτες φθάσει στο 50% το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού της χώρας που έχει εμβολιαστεί.

Σημείωσε δε πως η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων θα γίνει επίσης με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας.


Σε παρόμοιο τόνο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που κλήθηκε να σχολιάσει τη πορεία των εμβολιασμών.


Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια.


«Αναμένουμε μέσα στον Ιούνιο να εξελιχθεί η διαδικασία έτσι ώστε να ανοίξουν και κάποια άλλα πράγματα τα οποία έχουν ως συνθήκη το 50% του εμβολιασμού του ενηλίκου πληθυσμού. Για παράδειγμα, όταν θα φτάσουμε το 50% του ενήλικου πληθυσμού, θα ανοίξει η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους με κάλυψη 70% της δυναμικότητάς τους, το ίδιο ισχύει και για κάποιες άλλες δραστηριότητες όπως τα λούνα παρκ κ.λπ»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ