Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στην Κερατέα κοντά σε δασική περιοχή

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα, στην θέση Ρουμοουντί κοντά στο Βρωμοπούσι. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Η φωτιά καίει δάσος και στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η πυροσβεστική σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν σε προληπτική εκκένωση των σπιτιών των κατοίκων που μένουν γύρω από τα σημεία της πυρκαγιάς.  

Μάλιστα πριν λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Η φωτιά ξεκίνησε από μια πευκόφυτη περιοχή κοντά σε σπίτια. Είναι ανάμεσα σε Κερατέα και Λαύριο 50μέτρα από την λεωφόρο», είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Λαυριωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Αρχικά φάνηκαν δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουμε ένα ελαφρύ αεράκι το σημείο είναι στενό, δεν υπάρχουν δρόμοι και τα σπίτια λίγα. Έχουν έρθει αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε και εμείς με τις υδροφόρες και εδώ και λίγη ώρα έχουν έρθει και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και κάνουν ρίψεις. Πιστεύω πως θα πάει καλά η όλη εξέλιξη. Δόθηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμουντί. Στείλαμε ένα λεωφορείο να παραλάβει τους κατοίκους αλλά μόνο δυο γυναίκες απομακρύναμε. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε εκκένωση σε όλο τον οικισμό», επισημαίνει ο κ. Λουκάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...