Κοινωνία

Διαρρήκτης ''Αστραπή'' έκλεβε μέσα σε 12 δευτερόλεπτα - (Βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση μιας τριμελούς σπείρας διαρρηκτών η οποία εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Noτιοανατολικής Αττικής, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr. Οι δράστες δεν άφηναν πίσω τους τίποτα, εκτελούσαν τις επιχειρήσεις τους σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ σε ένα από τα καταστήματα έκλεψαν ακόμα και ποδήλατο που βρίσκονταν εντός αυτού και το χρησιμοποίησαν για να εξαφανιστούν.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες της ειδικής ομάδας που συστάθηκε για τον εντοπισμό της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τις πρωινές ώρες τις περασμένης Δευτέρας (24/5/2021) είχαν εισβάλει σε 29 μαγαζιά, ενώ είχαν προχωρήσει και σε έξι κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους, ενώ χτύπαγαν κυρίως πρωινές ώρες. Ο ένας από τους δύο άντρες της συμμορίας, καθώς το τρίτο μέλος της ήταν γυναίκα, είχε αναλάβει και το πιο δύσκολο κομμάτι. Να μπουκάρει μέσα στα καταστήματα και να φεύγει από αυτά με αντικείμενα και χρήματα.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα κινούνταν πεζός σε περιοχές της Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αναζητώντας το κατάστημα – στόχο. Μόλις το εντόπιζε, παραβίαζε την είσοδο με διαρρηκτικό εργαλεία, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρήματα από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εμπορεύματα.

Στο πρώτο βίντεο που παρουσιάζει το newsit,.gr o διαρρήκτης καταφέρνει να εκτελέσει την αποστολή του σε μόλις 12 δευτερόλεπτα. Φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα, σπάει τη γυάλινη είσοδο κι αφού μπαίνει στο εσωτερικό του μαγαζιού κατευθύνεται με γρήγορα βήματα στο γκισέ όπου βρίσκεται η ταμειακή μηχανή. Από εκεί παίρνει το χρηματικό ποσό που βρίσκει και αμέσως τρέπεται σε φυγή.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/jRilGu95siA

Στο δεύτερο βίντεο, o “κομάντο” της συμμορίας, αφού σπάει πάλι με διαρρηκτικό εργαλείο την κλειδαριά της εισόδου, στη συνέχεια θα πάει με γρήγορα βήματα προς το γραφείο που βρίσκονται τα χρήματα. Αφού θα πάρει το πόσο που θα εντοπίσει στη συνέχεια θα αρπάξει και το ποδήλατο που βρίσκεται εντός του καταστήματος και θα φύγει με αυτό από εκεί, αφήνοντας το σταθμευμένο το αυτοκίνητο πόλης με το οποίο είχε φτάσει στο σημείο.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/dl57oOOosMU

Το βράδυ της 23 Μαΐου το ίδιο πάλι άτομο εισέλθει σε κατάστημα από το οποίο θα αρπάξει χρήματα κει είδη ρουχισμού. Η λεία του από αυτή την επιχείρηση του ανήλθαν στα 20.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα θα εντοπιστεί από τους άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής μαζί με τα λάφυρα από την διάρρηξη που είχε πραγματοποιήσει πριν λίγες ώρες. Όπως αποδείχθηκε ο διαρρήκτης αλβανικής υπηκοότητας που χτυπούσε σε χρόνο ρεκόρ, ήταν γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για ληστείες κι είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Μαζί τους συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας. Μια γυναίκα κι ένας άνδρας. Το διαμέρισμα – καβάτζα της συμμορίας ήταν στην οδό Λιοσίων. Εκεί μετέφεραν τα κλοπιμαία, έως ότου βρουν τους υποψήφιους αγοραστές. Η συνολική λεία της συμμορίας υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες τους καθώς πιστεύουν ότι κρύβονται πίσω και από άλλες διαρρήξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ