Κοινωνία

Apple Play: Η νέα εφαρμογή πληρωμής που αντικαθιστά τις κάρτες

Ακόμη μια αλλαγή που μας φέρνει πιο κοντά στην αποκλειστική (;) χρήση του πλαστικού χρήματους, ανακοίνωσαν οι συστημικές τράπεζες της χώρας.

Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει από την Alpha Bank και τη Eurobank η Εθνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης με στόχο να λανσάρει την υπηρεσία το φθινόπωρο φέτος, πιθανότατα Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, «Apple Pay», είναι η νέα προσθήκη στην παλέτα των υπηρεσιών πληρωμών που θα δούμε από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Alpha ήδη σε διεθνείς επενδυτές, τα ψηφιακά πορτοφόλια που υποστηρίζει η τράπεζα (Apple Pay, myAlpha Wallet και Garmin Pay) έχουν κερδίσει ήδη 145.000 χρήστες, με περισσότερες από 3,5 εκατ. συναλλαγές εντός του 2020.

Πριν από λίγες ημέρες, η Eurobank μπήκε στον «χορό» του Apple Pay με τις κάρτες Εurobank Visa και Eurobank Mastercard.

Η υλοποίηση καθυστέρησε σημαντικά για τη δεύτερη ελληνική τράπεζα, που σκόπευε να λανσάρει το Apple Pay πολύ νωρίτερα –εντός του 2020.

Ο λόγος ήταν ότι η πανδημία επέφερε νέες προτεραιότητες για όλες τις τράπεζες που είδαν τις συναλλακτικές συμπεριφορές των πελατών τους να αλλάζουν ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank αναμένει πάνω από 100.000 downloads έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ