Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σύρραξη στη Θεσ/νίκη: Επίθεση του ΠΑΜΕ στον Μητσοτάκη

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του προσφυγικού ελληνισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη όμως κατά το τέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς σημειώθηκε λεκτική επίθεση από μέλη του ΠΑΜΕ.

https://youtu.be/9PxWyji10Pg

Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χρύσανθου εκ Τραπεζούντος πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, κατά την αποχώρηση του σημειώθηκε μικροένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ αιφνιδίασαν τόσο τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και τη φρουρά του και πλησίασαν διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανελης και ο μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρηνης Ιουστίνος με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση για την πορεία των εμβολιασμών και τη σημαντικότητά τους.

Στη συνέχεια περπάτησε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και χαιρέτισε αρκετούς πολίτες που βρισκόταν στο σημείο ενώ σε συνομιλία του με ένα μικρό αγοράκι το ρώτησε τι ομάδα είναι με τον μικρό να τους απαντά «Παναθηναϊκός».

Φτάνοντας έξω από το Δημαρχείο Καλαμαριάς μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα κατά του νέου εργασιακού και υπέρ της διατήρησης του 8ωρου. Μάλιστα ένας εκ αυτών πλησίασε και φώναζε στον πρωθυπουργό «πως είναι δυνατόν να καταργήσετε το 8ωρο;.πόσες ώρες θα δουλεύουμε;»

Στην είσοδο του δημαρχείου πρόεδρος ποντιακού σωματείου του πρόσφερε μια σημαία με τα σύμβολα του ποντιακού Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το MEGA εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ ενώ μετά θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ