Εξαπάτησαν τηλεφωνικά
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δράμα: Επιτήδειοι απέσπασαν 30.000 ευρώ απο συνεργείο αυτοκινήτων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος δύο ημεδαπών, καθόσον προέκυψε η εμπλοκή τους σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτήτων συνεργείων αυτοκινήτων στο νομό Δράμας, που διαπράχθηκαν τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο ιδιοκτήτες συνεργείων και προφασίστηκε ότι τους οφείλει 200 ευρώ από προηγούμενες εργασίες επισκευής αυτοκινήτου.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει τα προσωπικά τους τραπεζικά δεδομένα και να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, από τους οποίους στη συνέχεια αφαίρεσε τα ποσά των 18.571 ευρώ και των 10.040 ευρώ.

Μετά τις καταγγελίες των δύο περιστατικών και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων μεταφέρθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους δύο ημεδαπούς δράστες.

Σημειώνεται ότι ένας από τους δράστες έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ