Κοινωνία

Τα Ιωάννινα συνεργάζονται με την Ιταλική τουριστική αγορά

Η 3ημερη διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και τις τουριστικές προσφορές, ενώ έδωσε τη δυνατότητα σε Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που ήδη προετοιμάζουν τα πακέτα των πελατών τους και για την περίοδο του Φθινοπώρου, να επιλέξουν προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών είχε προετοιμάσει το δικό του ψηφιακό γραφείο στο ελληνικό περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μέσω προσομοιωτή μπορούσε να επισκεφτεί το κάθε γραφείο, να συνομιλήσει, να ανταλλάξει κείμενο και χρήσιμες πληροφορίες με τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού. Πληροφορίες σχετικές με την τοποθεσία, τις υποδομές, την προσβασιμότητα αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στην πόλη των Ιωαννίνων, ήταν αυτά που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις με τους Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, αναφέρει το ΑΠΕ.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Λώλης, ανέφερε πως «ήταν μια πρώτη επιτυχημένη διεθνής παρουσία των Ιωαννίνων μετά την πανδημία σε ένα σημαντικό τουριστικό φόρουμ, που με κόπο και αρτιότητα έστησε το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας» και προσέθεσε: «Παρουσιάσαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού μας και ανοίξαμε ένα πρώτο παράθυρο στη γειτονική μας χώρα. Ο ενθουσιασμός των Ιταλών συνομιλητών μας είναι υπόσχεση για μια καλύτερη επόμενη μέρα, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό στην πόλη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τουριστικό φόρουμ, συμμετείχε και το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Κατά τις ηλεκτρονικές συναντήσεις με τους Ιταλούς επαγγελματίες του τουρισμού, αναδείχτηκαν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας Ηπείρου, ως τουριστικός προορισμός. Παράλληλα τονίστηκε πως είναι υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να περάσουν τις διακοπές τους οι επισκέπτες και να γευτούν τοπικά γαστρονομικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ