Κοινωνία

WhatsApp: Αλλαγές στους όρους χρήσης και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο, 15 Μαρτίου στους όρους χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, γεγονός που είχε προκαλέσει αναστάτωση πριν λίγους μήνες, όταν είχε ανακοινωθεί. 

Η αλλαγή, για την οποία οι χρήστες ενημερώθηκαν έγκειται στο ότι το Facebook θα μπορεί πλέον να μοιράζεται δεδομένα που συγκεντρώνει από κάθε χρήστη με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου που έχει δημιουργήσει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Όσοι δεν αποδεχτούν τον νέο όρο, ενδέχεται να δουν τους λογαριασμούς τους να υπολειτουργούν και δεν θα υπάρξουν διαγραφές.

Το WhatsApp εξαγοράσ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

θηκε το 2014 από το Facebook έναντι του ποσού των 19 δισ. δολαρίων και η ομάδα των δημιουργών του στη συνέχεια δημιούργησε ένα σύστημα πλήρους (end to end) κρυπτογράφησης των μηνυμάτων που διακινούνταν μέσω της εφαρμογής.

Το 2016, το WhatsApp έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να μοιράζονται ορισμένα από τα προσωπικά δεδομένα τους με το Facebook. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ο αριθμός του κινητού του χρήστη, τα τηλέφωνα των επαφών, οι φωτογραφίες προφίλ ακόμη και εκείνα που δείχνουν πότε είναι συνδεδεμένος.

Με την αλλαγή, δεν προσφέρεται πλέον αυτή η επιλογή και αν θέλει κάποιος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το WhatsApp κανικά θα πρέπει να αποδεχτεί ότι το Facebook θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αλλαγή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός χρηστών επιλέγει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το WhatsApp στρεφόμενος σε άλλες εφαρμογές επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...