Κοινωνία

Παυλάκης: Δεν τελειώσαμε... αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι

Τον φόβο του ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε» με την πανδημία λόγω της άρσης του lockdown τονίζοντας, παράλληλα, ότι «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι» εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο ίδιος προειδοποίησε, μάλιστα, για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συγχρωτισμούς.

«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σχολίασε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα... Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές» εκτίμησε ο κ. Παυλάκης.

«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες.

«Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεραστία ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» αναρωτήθηκε, τέλος, ο γιατρός και ερευνητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ