Κοινωνία

Άρση του lockdown: Τι αλλάζει από την Παρασκευή - Τα επόμενα βήματα

Με αλλαγές θα λειτουργήσει από αύριο, Παρασκευή, και η εστίαση μετά τα νέα βήματα άρσης του lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν πλέον στις 00:15 αντί για τις 22:45 που ισχύει μέχρι σήμερα, Πέμπτη, όπως γράφει ο Μάριος Καλογερόπουλος στο newsbomb.gr.

Η αλλαγή αυτή προκύπτει ως αποτέλεσμα της μείωσης του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από την Παρασκευή θα ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα όσοι θέλουν από αύριο, Παρασκευή, να πάνε σε εστιατόριο ή ταβέρνα δεν θα υποχρεώνονται να στέλνουν SMS στο 13033 καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία καταργείται πλήρως.

Όσον αφορά, όμως, τη μουσική αυτή θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η μουσική «μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό το μήνα».

Τι αλλάζει από την Παρασκευή και τα επόμενα βήματα

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00:30,
  • Ανοίγουν τα Μουσεία,
  • Καταργούνται τα SMS στο 13033 και το 13032,
  • Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον κανόνα ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά, αν και καταργούνται τα μέτρα του click away και του click in a shop.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, θα γίνει στις 17/5, Οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν στις 21/5, ενώ οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι (συναυλίες κλπ) θα γίνει στις 28/5.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...